Şeyh Edebali Anıldı

Kırşehir - Osmanlı Devleti'nin manevi mimarlarından kabul edilen İslam düşünürü Şeyh Edebali, Kırşehir'de anıldı.

Şeyh Edebali'nin doğduğu köy olan Mucur İlçesindeki İnaç köyünde yapılan etkinlikler, Kırşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisiyle başladı.

Akçakent Müftüsü Osman Bayram'ın Kur'an Kerim okuduğu etkinlikte açılış konuşması yapan Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, "Türk kültürünün gelişmesini, yayılmasını ve Osmanlı Devleti'inin sağlam temeller üzerine oturmasını sağlayan ulu çınar Şeyh Edebali'yi anmanın mutluluğu içerisindeyiz" dedi.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışını temsil eden Şeyh Edebali'nin şu an tüm demokratik ülkelerin ortak hedefi olan sosyal devlet anlayışının temelini asırlar önce attığını vurgulayan Çakacak, böylesine zengin bir kültür mirasına sahip milletin evlatlarının tarihi iyi bilmesi ve ecdada sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Şeyh Edebali gibi manevi değerleri böyle güzel günlerde anmanın önemli olduğunu ifade etti.

Şeyh Edebali'yi anma töreni, vatandaşlara Ahi pilavının dağıtılmasıyla son buldu

Törene Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Kırşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

.

Kaynak: AA