Sarıkamış'ta "yeryüzünde Hayat" Semineri

Kars - Sarıkamış ilçesinde lise öğrencilerine "Yeryüzünde Hayat" konulu seminer verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Sarıkamış Belediye Düğün Salonunda düzenlenen seminerde, Atatürk Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden Prof. Dr. Orhan Erdoğan, slayt gösterimi ile yeryüzündeki canlıların oluşumu, gelişimi hakkında bilimsel verilerle bilgi verdi.

Yabancı bilim adamlarının dünyanın oluşumu, yeryüzündeki canlıların nasıl türediği gibi konularda birçok tezleri bulunduğunu ifade eden Erdoğdu, tabiatta bulunan canlıların yalnızca sanatlı bir şekilde değil, aynı zamanda da hikmetleriyle ortaya çıktığını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen de bu tür bilimsel seminerlerin öğrenciler için çok önemli olduğunu belirterek, "Amacımız lisede okuyan öğrencilerimize bir nebze olsun katkı sunmak, onların daha geniş düşünmelerini, araştırmalarını sağlamak. Çevre illerimizden bilim adamları davet ederek farklı alanlarda daha sık olarak önümüzdeki yılda seminerlerimiz devam edecek" dedi.

Seminere, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve ilçe merkezinde okuyan lise öğrencileri katıldı.

Kaynak: AA