Elbistanlılar Çevre İçin Yürüdü

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 5 Haziran Dünya ve Çevre Günü dolayısıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Elbistan Kaymakamlığı ve Elbistan Belediyesi’nin organizesinde yürüyüş ve bisiklet turu düzenlendi.

Elbistanlılar Çevre İçin Yürüdü
5 Haziran’da il merkezinde yapılan etkinliklerin ardından Elbistan’da bir araya gelen çevreciler, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Pınarbaşı Mesire Alanına kadar yürüyüş gerçekleştirildiler. Yürüyüşçülerin dışında onlarca bisiklet sürücüsü, etkinliğe destek oldu.

Çevre Yürüyüşüne; Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sayim Ata, kamu kurum ve birim amirleri, sivil toplum kuruluşları, çok sayıdaki öğretmen ve öğrenci katıldı.

1 saat süren yürüyüşün ardından Pınarbaşı’na ulaşan Kaymakam Metin Maytalman ve katılımcılar, ellerine aldıkları çöp torbaları ile çevre temizliği yaptı.

Etkinlik sonunda açıklama yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sayim Ata, tüm çevrecilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, “5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kutlanmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak çevreyi, havayı, suyu ve toprağı bir bütün olarak ele alarak, çalışmalarımızı bu bütünlük içerisinde yürütmekteyiz. Amacımız daha yeşil, daha güzel, daha temiz ve daha yaşanabilir bir Türkiye hedefini gerçekleştirmektir” dedi.

Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman ise, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yöneticilerini çalışmalarından dolayı tebrik ederek, “Çevre bize geçmiş kuşaklardan kalan bir miras değil, gelecek kuşaklara bırakacağımız bir emanet. Bu nedenle gelecek kuşaklara daha yeşil, daha yaşanabilir bir dünya bırakacağımız inancıyla hepimizin çevre günü kutlu olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA