Denizli'nin Kahramanları Müzikli Oyunla Tanıtılacak

Denizli - Denizli Belediyesi, Server Gazi, Merkez Efendi, Müftü Ahmet Hulusi Efendi ve Fatma Yıldız gibi Denizli'nin tarihi kahramanlarını çocuklara tanıtmak, gelecek nesillere taşımak amacıyla müzikli oyun projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Okullarda öğrencilere Denizli'nin kahramanlarını anlatan çizgi romanlar dağıtan Denizli Belediyesi'nin hazırlattığı "Denizli'nin Kahramanları" adlı müzikli oyun, 1 Haziran'da izleyicisiyle buluşacak.

Ünlü yönetmen Osman Sınav'ın destek verdiği projede görev alan oyuncular bir aylık eğitimden geçirildi. Oyunun kostümleri özel olarak hazırlanırken, ışık ve ses efektleri için son teknikler kullanıldı. Elli kişilik ekibin çalışmasıyla hayata geçirilen proje için özel plato kuruldu.

Proje Sorumlusu Mehmet Çağrı Sebzeci, oyunun Türkiye'nin ilk interaktif müzikal tiyatro oyunu olduğunu belirterek, izleyicilerin kendilerini oyunun içinde bulacağını, ekrana yansıtılan görüntülerle Denizli'nin değişik yerlerini göreceklerini ifade etti.

Sebzeci, ışık ve ses efektlerinin yanı sıra oyunda çok sayıda dövüş kareografisinin yer alacağını belirterek, oyunda kötülerin saldırısına uğrayan bir grup çocuğun kendi kahramanlarını düşünerek süper kahramanlara dönüşüp kötülerle mücadele etmelerinin anlatıldığını kaydetti.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da iki gün sonra izleyiciyle buluşacak oyunun önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek, "Kentimizin kahramanlarını çocuklarımıza, gençlerimize anlatmak, tarihi kahramanlarımızı gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Bu konuda bugüne kadar birçok çalışma yaptık. Bu proje de bu kapsamda hayata geçirdiğimiz ve çok iddialı olduğumuz bir proje. Çok önemli bir işe imza attığımızı düşünüyorum" dedi.

Kaynak: AA