Babaların Gözleri Arkada Kalmayacak

Ordu - İkizce Kaymakamlığı, eşleri askerde veya cezaevinde olan dar gelirli kadınlara aylık 100 lira yardım yapıyor.

Kaymakam Ali Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca eşi askerde veya cezaevinde bulunan kadınlara yardım kararı aldıklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin, anayasal olarak sosyal hukuk devleti olduğunu vurgulayan Doğan, şöyle konuştu:

"Sosyal devlet niteliğimiz gerçekten bizim için büyük bir kazanç. Sosyal devletin hedef kitlesi yaşlılarımız, kadınlarımız, engellilerimiz, çocuklarımız ve ağır hastalarımızdır. Kocası cezaevinde ve askerde olan kadınlarımız sosyal devletin kapsamı alanına girmesi gereken gruplardı. Biz kaymakamlık olarak mütevelli heyetimizce bir karar aldık. Bu kadınlarımıza 100'er lira ve sahip olduğu çocuk başına da 25'er lira olmak üzere düzenli yardım yapmaya başladık."

Mütevelli heyetince eşleri cezaevinde veya askerde olanların tespit edildiğini anlatan Doğan, "Bu kadınlarımızın hesaplarına her ay düzenli olarak gerekli meblağı yatırıyoruz. Bu yardımlar eşi cezaevinden çıktıktan 3 ay sonrasına ve aynı şekilde askerde olan eşlerin de vatani görevlerinden dönmelerinden 3 ay sonrasına kadar devam ediyor" dedi.

-"Çocuğumun ihtiyacını karşılıyorum"

Eşi dört ay önce askere giden Suzan Bektaş, her ay kendisi için 100, çocuğu için de 25 lira aldığını belirterek, "Eşim devletimize hizmet etmeye gitti, devletimiz de bize yardım ediyor. Bize verilen parayla çocuğumun ihtiyacını karşılıyorum. Herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

Beş ay önce eşi cezaevine giren Fatma Akıncı da kendilerine yapılan yardımdan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "6 çocuğum var. Eşim cezaevinde olduğu için maddi konuda sıkıntı yaşıyorduk. Kaymakamlığımız da bu konuda bize maddi olarak yardımcı oluyor. Kendim 100 lira, çocuk başına da 25'er lira alıyorum. Bundan dolayı kaymakamımızdan ve devletimizden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA