Sapanca Tanıtım ve Sergileme Fidanlığı İçin Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Sapanca'da kurulacak olan Tanıtım ve Sergileme fidanlığı için değerlendirme toplantısı yapıldı.

Sapanca Tanıtım ve Sergileme Fidanlığı İçin Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Yanık köyünde bulunan Tanıtım ve Sergileme fidanlığı binasında gerçekleşen toplantıya Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, Adapazarı Orman Bölge Müdür Yardımcıları İsmail Tüfekçi ve Halil Karademir, Sakarya Orman Fidanlık Müdürü Hacer Dilaver, Sapanca Jandarma Komutanı Binbaşı Hasan Dazkır, MARKA Proje Uygulama Birim Başkanı Şevket Kırıcı, Yanık köyü Muhtarı Sibel Baykal, Sapanca Dış Mekan Süs Bitkileri Kooperatifi, Arifiye Süs Bitkileri Kooperatifi, Bayraktar Fidancılık ve Sakarya İli Süs Bitkileri Yetiştiricileri Birliği (Sakarya Bir) yöneticileri katıldı.

Toplantı açılışında konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, “Tarafların hepsini bir araya getirelim bir değerlendirme toplantısı yapalım istedik. Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu ilimizi ziyareti sırasında Türkiye’de tek olan bu tesisle ilgili müjdeler de bulundu ve belirli bir süre sonrasında da burasının 11.12.2013 tarihinde hizmete açılması konusunda sözleri oldu. İşin çok çeşitli boyutları var herkesin bu sürecin gidişatı konusunda katkıları ne olur. Değerlendirmeleri nedir. Belki eksik bilgiler vardır o bilgiler nasıl toparlarız bunları değerlendirmek için bir istişare toplantısı yapma ihtiyacı oldu. toplantımız bu maksatla yapılmakta” dedi.

Tanıtım ve Sergileme fidanlığının kamunun kendisi için yaptırdığı bir yer olmadığına da değinen Vali Büyük, “Burada oluşacak düşüncüler çerçevesi içerisinde de geleceğe yönelik bazı somut adımların atılması söz konusu olacak çünkü burası kamunun kendisi için yaptırdığı bir yer değil. Sektörün önünü açabilmek için adını Sapanca Fidanlık Müdürlüğü şeklinde bir organizasyon oluşturuldu ardından da bir yapı oluştu. Avrupa’da ki Dünya’da ki örnekleri değerlendirildi. Sizlerle görüşmeler yapıldı. Bildiğim kadarı ile üç temel sivil temsilci var. Sapanca, Arifiye Kooperatifleri birde birlik şeklinde. Bunu yanında müstakil hareket eden kişiler var. İdare olarak Orman Bölge Müdürlüğünde ki bu yapının tespit edilecek bir metotla ve bir usulle ayrı bir yapılanmaya doğru gitmesi gerekiyor. Yerel yöneticilerimizin burada katkıları olacak.Yine bu çerçeve içerisinde son bir kaç toplantıda değerlendirdiğimiz Doğu Marmara Kalkınma Ajansının güdümlü projeleri içerisine bu projede dahil edilip bir katkı sağlanabilir mi bunu konuşacağız” diye konuştu.

Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz ise konuşmasında toplantının amacı hakkında açıklamalarda bulundu, açılacak olan sergileme fidanlığı için Hollandalı üreticilerden edindiği işletme modelleri hakkında görüş ve bilgilerini aktardı.

Sapanca Tanıtım ve Sergileme Fidanlığı için uygulanması düşünülen işletme modelleri üzerinde bilgi alışverişinde bulunulan toplantın sonunda, katılımcılar inşaatı devam eden Sapanca Tanıtım ve Sergileme fidanlığı binasında incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA