Pazaryolu’nda “sodesle El Ele Gönül Gönüle Pazaryolu” Festivali

Erzurum’un Pazaryolu ilçesinde “SODES’le El Ele Gönül Gönüle Pazaryolu” festivali gerçekleşti.

Pazaryolu’nda “sodesle El Ele Gönül Gönüle Pazaryolu” Festivali
Pazaryolu’nda anlamlı etkinliklerle ilkler yaşanmaya devam ediyor. “Haydi Pazaryolu Geleceğin Umut Dolu” projesinin en önemli ayaklarından biri olan “SODES’le El Ele Gönül Gönüle Pazaryolu” festivali ilçede gerçekleşti. Renkli görüntülere sahne olan festivalde bir de ilk yaşandı. SODES’in Pazaryolu İlçesine sunduğu imkanlardan etkilenen Merkez Mahallesi Muhtarı Turhan Yılmaz, bir ineğini öğrencilerin eğitimine katkıda bulunulması için bağışladı.

Pazaryolu Kaymakamı Taner Tengir, ineğini bağışlayan Turhan Yılmaz’ı 2013 yılının “SODES Ağası” seçti.

Pazaryolu Kaymakamı Taner Tengir ve eşi Handan Tengir, Belediye Başkanı Recep Kaplan, TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Ömer Bilgin, kurum amirleri, öğrenciler ve tüm Pazaryolu halkının katıldığı festivalde yemeklerin yenmesinden sonra, türküler söylendi, yarışmalar yapıldı.

Kaymakam Taner Tengir, “Gerçekten söz öğrenci ve eğitim olunca insanın aklına böyle ilginç ve anlamlı fikirler geliyor. Öğrencisiyle, hanımlarıyla, yaşlısıyla, genciyle, bir ilk yaşayan ve yüreği sevgi dolu olan Pazaryolulu kardeşlerimin mutluluğu festivalde gözlerinden okunuyordu. Bu durum beni çok mutlu etti. Pazaryolu’na hizmet vermenin huzuru var içimde. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: İHA