Pazarlar Gençlik Merkezi Projesi Onaylandı

Pazarlar Kaymakamlığı'nca hazırlanan Gençlik Merkezi Projesi'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca kabul edildiği bildirildi.

Pazarlar Gençlik Merkezi Projesi Onaylandı
Pazarlar Kaymakamlığı adına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Mühendis Erdem Çetin’in hazırladığı ve koordinatörlüğünü gerçekleştireceği Pazarlar Gençlik Merkezi Projesinin sözleşme imzalanma aşamasında olduğu bildirildi.

İlçede eğitim gören lise öğrencilerinin ve velilerinin yararlanacağı proje hakkında konuşan İlçe Kaymakamı İshak Çınar, “Proje,15 ile 17 yaş aralığında olan ilçemizde eğitim gören 150 kız ve 150 erkek lise öğrenci ve velilerden oluşmaktadır. Ayrıca engelli öğrencilerimize de eğitimler verilecektir. Liseli gençlerin zamanlarını nitelikli kullanabilmelerini sağlamayı amaçlamaktayız. Ebeveynin, zamanı nitelikli kullanma konusunda eğitilmesi ile çocuklarına bu konuda örnek olabilmelerini, ailelerle çocukları arasındaki iletişim kopukluğunun giderilmesini, sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklardan kurtulmalarını, arkadaş çevrelerinin tüm olumsuz etkilerinden uzaklaşmalarını motivasyonlarının canlı olmasını, kitap okuma bilincini kazanarak kültür seviyelerinin artmasını, yapılan gezilerde tarih bilincinin oluşması ile kültürel değerlerimize sahip çıkmalarını ve farklı kültürdeki insanları tanıyarak kaynaşmalarını, zaman tanzimini öğrenmelerini, TV ve İnternetin zararlarından kurtulmalarını, yeteneklerinin farkına vararak, mesleki hedeflerinin oluşmasını, spor aktivitelerine katılımları ile zihnen ve bedenen sağlıklı bireylerin gelişmesini amaçlıyoruz. Tüm bunların yapılabileceği ailelerin gönül rahatlığı ile çocuklarını teslim edecekleri Gençlik Merkezi Projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığınca onaylandı ve Pazarlar Gençlik Merkezi Projesinin sözleşme imzalanma aşamasına geldi. Ailelerle uyumu yakalayan gençler aldıkları eğitimlerle mesleki hedefler edinerek gelecek adına ümit vaat edeceklerdir” dedi.

Pazarlar Gençlik Merkezi Projesini hazırlayarak gençlere önem verdiklerini belirten Kaymakam Çınar, “Her ülkede olduğu gibi ülkemizde de gençler toplumun geleceğini temsil etmektedirler. Bir ülkenin geleceğinin durumu gençlerinin niteliklerinden anlaşılmaktadır. Ülke geleceğini teslim edeceğimiz bu genç dimağlara çok kıymet vermek ve eğitimleri için seferber olmak kaçınılmazdır. Tüm bu sebepler de projemizin fikrinin doğmasında büyük etken olmuştur. Proje ile ilçemizin gençlerinin ufkunu açacağız. Pazarlar Gençlik Merkezi projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı 2013 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı içeriğinde olan birçok önceliği kapsamakta olup; Açılacak olan gençlik merkezinin spor salonunda gençleri sporla buluşturmuş ve açılacak olan bilgisayar salonu ile erişim hizmeti sunulmuş olacaktır. Şiir ve kompozisyon yazarlığı gibi aktivitelerle yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlayarak öz güvenleri artırılacaktır. Proje gençlere zamanlarını verimli kullanma alışkanlığını kazandırarak sosyal yaşama katılımlarına olanak sağlayacak. Gezilerle tarihi bilgilenmelerin dışında farklı kültürleri tanıma olanağı bulmuş olacaklar. İnternet ve sosyal ağ eğitimi gençleri internetin ve sanal dünyanın zararlarından kurtarmış olacak. Ailelerin eğitimi gençlerle aralarındaki uyumsuzluğu gidermiş olacaktır. Gençlik Merkezinde edindikleri kazanımlarla çevreye olan duyarlılıkları artacak ve ayrımcılığın her aşamasından kötü alışkanlıklardan alacakları eğitimle bilinçlenerek uzak duracaklardır. Aynı zamanda alacakları kariyer danışmanlığı ile, geleceğe bakışlarında olumlu etki olacak ve mesleki hedeflerini belirleyerek istihdamın artırılmasında rol alacaklardır. Proje kapsamında yapılacak tüm bu aktiviteler gençlerimizin yaşam kalitesini artıracak ve sosyal uyumlarına katkıda bulunacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA