Öğrenciler Bursa'nın Tarihini Gezerek Öğrenecek

Bursa - İl Mili Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yürütülen "Bursamızı Tanıyalım ve Koruyalım" projesi kapsamında tarihi Hanlar Bölgesi'nin öğrencilere tanıtılması amacıyla Koza Han'da tanıtım toplantısı yapıldı.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Bülent Erginal, toplantıda, yürütülen projeye dahil olmaktan ve yaşatılmaya çalışılan çarşı kültürünü öğrencilere aktarmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, öğrencilerin Koza Han'a yapacakları ziyarette, tarihi çarşıları ve içinde yaşayan kültürü, ahiliği görerek öğrenme fırsatı bulacaklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da geçmişi anlamayan milletlerin çok kısa zamanda yok olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu gezi sizin için çok önemli. Sizler nerelerde oturacağınızı, hangi değerlerle büyüyüp hangi değerleri yeşerteceğinizi gezerek, yaşayarak, duyarak öğrenmeniz gerekiyor. Şadırvan ve mescidi kimler yaptırdı, buralarda kimler yaşadı, kültürleri neydi, hangi değerlerle bezenmişti ve bizim yaşantımızda onların katkısı nedir, diye düşünmemiz gerekiyor."

Konuşmalardan sonra öğrencilere Büyükşehir Belediyesi'nin hazırlattığı Bursa'yı Tanıyalım adlı oyun seti hediye edildi.

Toplantıya proje sponsorları BESAŞ ve Uludağ Meşrubat yetkilileri ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA