Germencik Belediye Meclis Toplantısı

Germencik Başta Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yavaşoğlu başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, belediye hizmet alanı olarak işlenen arazinin imara açılmasını kararlaştırdı.

Germencik Belediye Meclis Toplantısı
Germencik Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısı önceki gün yapıldı. Toplantıya Meclis üyeliğinden istifa eden MHP üyesi Ahmet Altınel yerine yedekten gelen Muammer Öztürk MHP’nin asil meclis üyesi olarak katıldı.

Başta Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yavaşoğlu ile diğer meclis üyeleri Muammer Öztürk’ü kutlayarak, görevinde başarı diledi.

Haziran ayı olağan meclis toplantısında 8 adet imar planı tadilatı isteği olduğunu belirterek toplantıyı başlatan Başkan Yavaşoğlu, meclise gelen imar değişiklik isteklerini tek tek okuttu. Başkan Yavaşoğlu, “Biliyorsunuz bugüne kadar imar planı değişiklik isteklerini kabul etmiyorduk, ancak planlarda bazı sıkıntılar yaşandığını, vatandaşlarımızın mağdur olduğunu görünce kabul edip beraber inceleyip karar verelim dedik. Vatandaşlarımızdan gelen imar planı değişikliklerini iyice inceleyip, ondan sonra karar vermeliyiz. Vatandaşlarımızdan genelde kat artırımı talepleri geliyor, bugünkü yedi istek de aynı. Bazıları caddelerin, sokakların genişliğine göre artmalı ancak bazı yerlerde de dar caddeler, 4 kat beş katı kaldırmaz, bunun için bu yedi isteği İmar Komisyonu’na havale etmeyi öneriyorum. Komisyonda görev yapan meclis üyesi arkadaşlarımız konuyu gerekirse bir harita mühendisi ile birlikte inceleyip, görüşsünler, biz de gelecek meclis toplantımızda daha net bir şekilde değerlendirebiliriz” dedi.

Başkan Yavaşoğlu’nun bu talebi Meclis üyelerince de kabul görünce yedi ayrı imar planı değişiklik isteği imar komisyonuna havale edildi.

Son olarak Burç Termal Enerji şirketinin isteği hakkında bilgi veren Başkan Yavaşoğlu, “Bu son istek, Tariş ile Tedaş’ın arasında kalan arazi için. Burası planlarda ‘Belediye Hizmet Alanı’ olarak işlenmiş. Bizim o cephede şimdilik böyle bir alana ihtiyacımız yok. Orada Başta Tariş olmak üzere yeni sanayi istekleri var. Onun için bu arazinin de sanayi şekline çevrilmesi talep edilmiş, ben uygun buluyorum” dedi.

Başkan Yavaşoğlu’nun bu konuşmasından sonra Belediye Meclis üyeleri de belirtilen isteğe oy birliği ile karar vererek, imar değişikliği yapıldı. Gündemde başka madde olmadığı için Haziran ayı Meclis toplantısı sona ererken, yasalar gereği meclis tatilini daha önceden belirledikleri için Temmuz ayında toplantı yapılmayacak. Belediye Meclisi, Ağustos ayında toplanacak.
Kaynak: İHA