Rize Halk Sağlığı Müdürü Özşahin Açıklaması

RİZE - Rize Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, sigaranın birçok hastalığa yol açan önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi.

Özşahin, yaptığı açıklamada, sigaranın kalp ve damar hastalıklarından sonra en çok kansere yol açtığını belirterek, "Kanserler çok çeşitli olmakla birlikte en başta akciğer kanseri ile gırtlak kanseri gelmektedir. Akciğer ve gırtlak kanserinin nedeni yüzde 97 sigaradır. Sigara ayrıca mesane ve meme kanserinde de önemli rol oynamaktadır" dedi.

Rize'de tam anlamıyla dumansız hava sahası oluşturmak istediklerini ifade eden Özşahin, şunları söyledi:

"Bu anlamda tüm devlet kurumlarına ve işletmelere halka örnek olmaları yönünde büyük sorumluluklar düşmektedir. Rize'de büyük adımlar atılmış olup hem işletmelerimiz hem de halkımız kanun çerçevesinde kapalı hiç bir alanda sigara içilmemesi yönünde büyük gayret göstermiştir. Bu kapsamda özellikle sağlıklı gelecek ve yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız ile gelecek nesillerimizin temellerini sağlam atmamız yönünde halkımıza ve işletmelerimize teşekkür ediyorum."

Rize ve ilçelerde denetim yapan ve büyük gayretler göstererek denetimlerini aralıksız sürdüren ekiplerin bu yıl, 6 bin 950 işletmeyi ziyaret ettiğini, 17 işletme ve 46 kişiye cezai işlem uygulandığını kaydeden Özşahin, "Denetimlerine hız kesmeden devam eden ekiplerimizden şimdiye kadar üstün gayret ve başarı gösteren personele teşekkür belgesi verilmiştir. Halk sağlığı sorunu olan ve kronik hastalıkların da büyük bir bölümüne neden olan sigara ile mücadelemiz hem denetimlerle hem de halka yönelik eğitimlerle devam edecektir" diye konuştu.

Kaynak: AA