Çiftlik İlçesinde Üç Okulun Temel Atma Töreni Yapıldı

Niğde’nin Çiftlik ilçesinde Milli Eğitim tarafından ihale edilen, bir ilçe merkezinde bir kasabada ve bir köyde yapılacak okulların temel atma töreni gerçekleştirildi.

Çiftlik İlçesinde Üç Okulun Temel Atma Töreni Yapıldı
Çiftlik ilçesindeki yapılan okulların temel atma törenine İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Çiftlik Kaymakam V. Hüseyin Baş, Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Yusuf Tüfekçi, Belediye Başkanları ve siyasi parti başkanları, Çiftlik Milli Eğitim Müdürü Lütfi Doğan, idareciler ve öğretmenler katıldı.

Okullar ile ilgili bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “Bakanlığımız tarafından ilimizde bu yıl geniş kapsamlı bir okul yapımı çalışması başlatıldı. Yeni sistemde okulların dönüştürülmesi ile birlikte ilkokul ve ortaokul kısımlarını birbirinden ayrı binalarda hizmet vermeleri için özen gösteriyoruz. Çiftlik ilçemizde bu yıl üç yeni okul yapımı bugün burada temel atma töreni ile birlikte yapmaya başlayacağız. Okullarımız 2013-2014 eğitim öğretim yılına yetişecek şekilde tamamlanacak ve öğrencilerimizin hizmetine açılacaktır. Çiftlik ilçemize, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olsun” dedi.

Kesilen kurbanlar ve edilen dualar ile okulların temelleri atıldı. Çiftlik ilçe merkezine 16 derslikli, DivarlıKasabası’na 13 derslikli okul ve Kula Köyü’ne 12 derslik olmak üzere toplam 41 dersliğin ilçeye bu yıl kazandırılacağı bildirildi.

Kaynak: İHA