Uşak'ta Eğitime Hayırsever Desteği

Uşak - Uşak'ta daha önce Sivaslı ilçesi Pınarbaşı beldesinde 18 derslikli ilköğretim okulu yaptıran hayırsever aile, aynı okulun bahçesine 3 derslikli ana okul yaptıracak

Hayırsever Recep Dinç ve eşi Fadime Dinç tarafından Pınarbaşı beldesindeki Recep Dinç Ortaokulu bahçesine yaptırılacak 3 derslikli anaokulla ilgili protokol, Uşak Valiliği Toplantı Salonu'nda imzalandı.

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, törende yaptığı konuşmada, eğitime yapılan yatırımın, insana ve geleceğe yapılan yatırım olduğunu ifade ederek, "Gelişmiş ülkeler arasında yer amak için eğitime sürekli yatırım yapmamız gerekiyor. Hayırseverlerimizin eğitime verdiği desteği çok önemsiyorum. Bu okullarda yetişecek öğrencilerimiz yarının Türkiye'sinde yönetici olacaklardır. Hayırseverimiz daha önce 18 derslik yaptırmış. İmkanları dahilinde eğitime destek olmaya devam ediyor. Hayırsever aileyi kutluyorum" dedi.

Hayırsever Recep Dinç ise 150 bin TL'ye mal olacak üç derslikli anaokulunun kısa sürede tamamlanması gerektiğini belirtirek okulun önünden geçen yolda trafik ışık düzenlemesi yapılması konusunda Vali Erden'den yardım istedi..

Vali Erden, konuyla ilgili çalışmanın en kıa sürede yapılacağını söyledi.

Protokol imza törenine, Sivaslı Kaymakamı Serkan Keçeli, Uşak Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, hayırsever iş adamı Recep Dönç ve eşi Fadime Dinç katıldı.

Pınarbaşı beldesine yapılacak 3 derslikli ana okulu binasına hayırsever Fadime Dinç ismi verilecek.

Kaynak: AA