Serinlenmek İçin Kanala Giren Çocuk Kayboldu

IĞDIR - Iğdır'da 14 yaşındaki Hikmet Ataş, serinlenmek için girdiği sulama kanalında kayboldu.

Merkeze 17 kilometre uzaklıktaki Yukarı Alican köyünde oturan Hikmet Ataş, arkadaşlarıyla birlikte serinlenmek için sulama kanalına girdi. Karakoyunlu Yatılı Bölge İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Ataş'ın suda kaybolduğunu fark eden arkadaşları durumu yetkililere bildirdi.

Olay yerine gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, kanalda arama yaptı. Yaklaşık 5 saat süren aramaya rağmen Ataş, bulunamadı. Bunun üzerine Van'dan aralarında balık adamın da bulunduğu arama kurtarma ekibi istendi.

Yukarı Alican Köyü Muhtarı Sıddık Tikiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşlarıyla suya giren Hikmet Ataş'ın yapılan aramaya rağmen bulunamadığını belirterek, "Hikmet serinlemek için suya girmiş. Arkadaşları Hikmet'in suyun altına girdiğini ve bir daha çıkmadığını görünce köye gelip bize haber verdi. Biz de durumu yetkilere bildirdik. Arama çalışması devam ediyor" dedi.

Baba Ahmet Ataş da "Oğlum suya girmemek için bana söz vermişti. Nasıl oldu anlamış değilim. Kanalın etrafı açık, herhangi bir önlem alınmadığı için bu durum yaşandı. Daha önce de burada bir kişi boğulmuştu. Yetkililerden isteğim, başka canlar yitirilmeden sulama kanalının etrafında önlem alınsın" diye konuştu.

Kaynak: AA