"Sanatla Mutluluğa Koşmak" Projesi

ANKARA - Ankara Emniyet Müdürlüğünce, çocukların sokakta çalıştırılmasını engellemek amacıyla hayata geçirilen "Sanatla Mutluluğa Koşmak" sosyal sorumluluk projesi kapsamında 56 öğrenciye keçe, sedef kakma, Hacivat ve Karagöz tasviri ile oynatıcılığı, cam üfleme ve ebru sanatı öğretildi.

İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinin işbirliğiyle gerçekleştirilen projeye katılan öğrencilere sertifakaları törenle verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Gençlik Parkı Tiyatro Salonu'nda, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende, toplumda, emniyetin "olumsuz, negatif anlamlar yüklenen olaylardan sorumlu" bir kurum gibi algılandığını ancak bu tarz projelerle söz konusu algının değiştiğini söyledi.

Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Seyman da ekonomik imkansızlık içinde olan çocukların kendileriyle ve toplumla barışık olmalarını sağlamak amacıyla devlet olarak birçok projeye imza atıldığına işaret etti.

Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, gençlerin kendilerine güvenen, sosyal yeniliklere açık birer birey olarak yetişmelerinin, yöneticilerin temel görevlerinden birisi olduğunu belirtti.

Gençlere sunulacak imkanların geleceğe yatırım yapmak anlamına geldiğini vurgulayan Ay, "Yarınlarımızın ışığı olan gençlerimizle ailelerin, huzur ve güvenliği için özverili, gayretli ve fedakarca çalışmalarına devam eden polisimiz, suç oluştuktan sonra müdahale eden polislik anlayışından ziyade, suçu oluşturan nedenler üzerinde çalışmalar yapmakta ve çok önemli projeler üretmektedir" dedi.

Ay, Sanatla Mutluluğa Koşuyoruz sosyal sorumluluk projesiyle, Ankara'da 56 gencin sosyal alanda gelişmesine, özgüvenlerinin artmasına ve gelecekte meslek edenmelerini sağlamaya destek olmaya çalıştıklarını anlattı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Oğuz Aydın, gençlerin el becerilerini geliştirerek hobi sahibi yapmak, her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak güzel ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla, 5 usta sanatçının il genelindeki 5 okulda, 56 öğrenciye, 3 ay boyunca eğitim verdiğini bildirdi.

Aydın, kursların ardından öğrencilerin okul ve sosyal çevrelerinde başarılarının arttığını gözlemlediklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından öğrencilere sertifikaları Çelik, Seyman, Ay ve Aydın tarafından verildi.

Kaynak: AA