Muş’ta Ot ve Kaba Yem Hasadı Başladı

Muş’un köy ve mezralarında tarım ve çiftçilikle uğraşan birçok vatandaş, çayır otlarını biçtikten sonra muhafaza altına alıyor.

Muş’ta Ot ve Kaba Yem Hasadı Başladı
Hayvanların kaba yem ihtiyacını karşılamada kullanılan otlar çiftçiler tarafından biçilip, balya yapılarak kullanıma hazır hale getiriliyor. Muşlu çiftçiler bu günlerde gelişen teknolojiye inat tırpanlarıyla teknolojiye meydan okuyorlar. Köy ve mezralarında tarım ve çiftçilikle uğraşan birçok vatandaş gelişen teknolojiye inat hala tarım işlerini tırpanlarla yapıyorlar. Muş’un kırsal bölgelerinde küçük yaşta tırpan çekmeyi öğrendiğini söyleyen Haşim Kaplan, yıllardır tırpan çektiğini ve büyük ölçüde tarım işlerini yapmakta tırpanın kendisine en büyük yardımcısı olduğunu kaydetti.

Dünyadaki teknolojinin her geçen gün ilerlemesine rağmen, hala öküze, tırpana, tırmığa ve orağa ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Kaplan, “Dere yatakları, bahçeler ve engebeli arazilerdeki ekinlerde teknolojinin iş görmediğinden dolayı yine tırpana ihtiyaç duyuyoruz. Kuşkusuz dünyanın her yerinde olduğu gibi, Türkiye’de de teknoloji gelişiyor. Ancak gelişen teknoloji, engebeli ve dar yerlerde pek teknolojik olmadığı gibi yararlarını da göremiyoruz. Haliyle bu tür yerler yine tırpana ve insan gücüne kalıyor” İfadelerini kullandı.
Kaynak: İHA