Evciler’de Cami Açılış ve Ev Teslim Törenleri

Afyonkarahisar’ın Evciler ilçesinde bir hayırsever tarafından yaptırılan camiinin açılışı ve SYDV tarafından yoksul bir aile için yaptırılan evin teslimi Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun katıldığı törenlerle gerçekleştirildi.

Evciler’de Cami Açılış ve Ev Teslim Törenleri
Evciler’de gerçekleştirilen törenlerin ilki, hayırsever Mehmet Ali Akçin’in kendi ve eşi Ulviye Akçin adına yaptırdığı ‘Akçin Camii’ için yapıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Vali Balkanlıoğlu, camilerin toplumda birlik ve beraberliği simgeleyen en kutsal yapıların başında geldiğinin vurgusunu yaptı. Akcin Camisi’nin temelinin 1 yıl önce atıldığını ve kısa sürede tamamlandığının altını çizen Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
“Çoğu zaman temeli atılan tesislerin açılışları çok zaman sonra yapılırdı. Bu güzel camiyi görmek bizleri gururlandırdı. Bu caminin hem Evciler ilçemize, hem de Afyonkarahisar’ımıza yakışır bir cami olduğunu görüyoruz. Mükemmeliyeti sadece ustaların marifetinden değil, başından sonuna kadar inşaatın takip edilmesindendir. Hayırseverimizi bir kez daha bu takibinden dolayı kutluyorum. Camilerimiz son derece önemlidir. Minarelerimizde ezan okunması, adeta Türk Bayrağımızın dalgalanması kadar önemlidir. Yurtdışına gittiğimiz zaman camilerin ve ezanın ne kadar önemli olduğunu görüyor ve eksikliğinin farkına varıyoruz. Bu nedenle bayrağımıza ve ezanımıza sahip çıkmak zorundayız. Birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya çalışan güçlere karşı çok dikkatli olmalıyız. Hangi görüş ve düşüncede olursak olalım, neye inanırsak inanalım, birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Yapılan bu hayrın Allah tarafından kabul edilmesini temenni ediyor, camimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
Açılış konuşmalarından sonra Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından hayırsever Mehmet Ali Akçin’e katkılarından dolayı plaket verildi.

Buradaki törenin ardından, Evciler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ilçeye bağlı Akyarma köyünde yaşayan yoksul bir vatandaş için yaptırılan evin teslimi de törenle yapıldı.

Törenlere Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra, Evciler Kaymakamı Hasan Gökpınar, çevre ilçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay. Salih Abaş, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Müdürü Müjdat Karagöz, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA