AK Parti Kayseri Milletvekili Tamer, Gündemi Değerlendirdi

KAYSERİ - AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Türkiye'nin son yıllarda önlenemez bir yükseliş içerisinde olduğunu söyledi.

Tamer, partisinin il başkanlığında "Nöbetçi Vekil" uygulamasına katılarak, gündeme dair konularda değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla son 10 yılda büyük atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Tamer: "Son yıllarda Türkiye önlenemez bir yükseliş içinde. Mayıs ayı Türkiye için önemli bir dönem oldu. Yıllarca konuşulup yapılamayan projelere imza attık. Nükler santral, 100 milyon kapasiteli havalimanı, üçüncü boğaz köprüsü ve Kanal İstanbul projeleri hükümetimizin başarısıdır" diye konuştu.

Gezi Parkı odaklı gelişmelere de değinen Tamer, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin bu yükselişi baltalanmak istendi. Dış mihrakların da etkisiyle adeta bir sesiz saldırı yapılmaya çalışıldı. Fakat Türkiye burada feraseti ve sağduyusuyla bu karanlık mihrakların oyunlarını bozdu. Bunun yanında yine Türkiye karıştırılmak isteniyor. Son günlerde çıkan ve dün Lice'de devam eden olaylarla da gördük."

Son dönemde önemli kanunların Meclis gündeminde olduğunu ifade eden Tamer: "4 B'li konumunda bulunan 72 bin 485, mahalli idarelerde 23 bin 248 Sağlık Bakanlığı'nda 772 olmak üzere 96 bin 505 personel karoya alınması kararlaştırıldı. Büyük ihtimalle önümüzdeki hafta kanunlaşacaktır. Tam Gün Yasası da komisyondan geçti. Üniversite hocaları ya özeli yada üniversiteleri tercih edecekler" dedi.

Meclis'teki seçimlerle ilgigili de Tamer, "Dün itibarı ile AK Parti Grubu'nda seçim süreci yaşandı. seçimde Divan katip üyeleri, grup başkan vekilleri, idari amirliği ve TBMM Başkanvekilliği seçimleri yapıldı. Kayseriye bakacak olursak Sadık Yakut başta olmak üzere, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yine denetleme kuruluna Ahmet Öksüz tam oy alarak seçildiler. Kayseri'ye ve Türkiye'ye hayırlı olsun" diye konuştu.

Kayseri için yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Tamer, "Yeni yapılacak hastahane için hem Kamu Hasahaneleri birliği hem Sağlık Bakanlığı hemde burayı alan mütahitle görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni okullar yapılacak. Hızlı tren ve havaalanı genişletme çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA