Vali Kızılcık, Düzköy Doğa Kampında Gençlerle Buluştu

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde bazı merkezlerde hayata geçirilen ‘Gençlik Kampı’ projesi kapsamında Düzköy Yayla Kent’te kurulan gençlik kampını ziyaret etti.

Vali Kızılcık, Düzköy Doğa Kampında Gençlerle Buluştu
Düzköy Yaylasında İl Özel İdaresi tarafından turizm amaçlı inşa edilen yayla kent uzun bir süre amacına uygun bir şekilde işletilemediğinden Vali Dr. Recep Kızılcık’ın talimatıyla gençlik kampı yapılmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis edildi.

150’ye yakın öğrencinin bulunduğu kamp alanında incelemelerde bulunan Vali Kızılcık, oluşturulan kampın ülkemizin dört bir köşesinden gelen gençlerin hem kaynaşmasını, hem de ilimizin güzelliklerini görme fırsatını sağladığını belirtti.

Gençlik kamplarının gençlere verilen değerin göstergesi olduğunu dile getiren Vali Kızılcık, “Uzun bir eğitim-öğretim sezonu sonrasında hem tatil yapabilmek, hem ortak proje uygulayabilmek, hem de beraber yaşamanın güzelliklerini paylaşabilmek adına buraya geldiniz. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün bizlere hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmamızda sizler çok önemli roller üstlenmektesiniz. Kendine güvenen, düşündüğünü ifade edebilen gençler olarak ülkemizin 2023 hedeflerini gerçekleştirmesinde de sizlere önemli görevler düşmektedir. Sizlerin hem ruhen hem de bedenen daha iyi yetişmeniz için bu etkinliğin önemi çok büyüktür. Geçtiğimiz sezon bin 200 gencimizin yetiştirilmesi için faaliyet gösterdik. Bu yıl da 9 gurup halinde bin 500 gencimizi aynı amaçlar doğrultusunda yetiştirmek için bu kampı düzenledik. Sizler daha fazla aktivite içinde yer almanız için bu güzel doğa kampınıza geldiniz. Kamp süresince güzel özellikler kazanırken, aynı zamanda Trabzon’umuzun tarihi ve kültürel güzelliklerini de görme imkanı bulmuş olacaksınız. Ülkemizin çeşitli illerinden gelmiş ve aynı çatının altında aynı kazandan yemek yiyen gençler olarak Türkiye Cumhuriyeti çatısının altında birbirinize hoşgörü ile yaklaşıp, birbirinizin güzelliklerini ön plana çıkararak ömür boyu sürecek arkadaşlıklar kuracaksınız. Böylece hem kendi, hem toplumumuzun hem de devletimizin yaşantısında çok önemli hizmetlere imza atacaksınız” dedi.

Konuşmasının ardından Vali Kızılcık, kamp alanını gezdi, basketbol, futbol ve golf sahasında incelemelerde bulundu. Öğrencilerle birlikte golf oynadı, gençlerle sohbet etti. Gençlerin kaldığı kamp evlerinde incelemelerde bulunan Vali, yemekhanenin mutfağına girerek yemekleri kontrol etti, aşçıdan bilgi aldı. Öğrencilerle birlikte sıraya girerek yemek alan Vali Kızılcık, yemeğini gençlerle aynı masada yedi. Yemeğin ardından bahçede yakılan ateşin etrafında oturan Vali, gençlerle Trabzon’un tarihi, kültürü, ekonomisi, ticari hayatı ve turistik yönleri hakkında sohbet yaptı. Öğrencilerin sorularına da yanıt veren Kızılcık, gençlik kampına katılanlarla toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gençlik kampı ziyaretine Vali Kızılcık ile birlikte İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Düzköy Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, İlçe Belediye Başkanı Salih Bakal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı ile protokol üyeleri katıldı.

Kaynak: İHA