Kırıkkale Valisi Kolat, Çelebi İlçesini Ziyaret Etti

KIRIKKALE - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Çelebi Kaymakamı Yunus Koç ve Belediye Başkanı Süleyman Uluyol'u ziyaret etti.

Hacıyusuflu köyünde bulunan Kalsit Maden Ocaklarında incelemelerde bulunan Vali Kolat, burada yaptığı konuşmada, NİĞTAŞ'ın bölgede çıkarmış olduğu kalsit taşının yer aldığını ve bugün bu kimyasal taşı incelemeye ve yerinde görmeye geldiklerini söyledi.

Kolat, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu işletmenin Niğde ilinde de ocakları var. Sadece bu sektörde değil, hayvancılık ve tarım sektöründe de başarılı çalışmalar yapıyorlar. Çalışmalarından dolayı onları kutluyorum. Bizim bölgemizde madencilik açısından oldukça güzel bir potansiyel var. Bu potansiyelin hayata geçmesini arzu ediyoruz. Ayrıca hidroelektrik santralinin çalışmaları var. Çelebi ilçemiz tarım ve hayvancılık bakımından hem de madencilik bakımından iyi bir ilçemiz. Bu potansiyelin harekete geçirilmesi anlamında biz de ciddi manada destek veriyoruz."

Kolat ve beraberindekiler daha Kızılırmak üzerine yapılacak olan HES tesislerini ve örnek patates tarlasını gezerek incelemelerde bulundu.

Çelebi ilçesi ziyaretinde Vali Kolat'a, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recp Kırbaş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Turgut Çiçek ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Okan Şahin eşlik etti.

Kaynak: AA