Kadirli'de Ekonomi Kitabı Çalışması

OSMANİYE - Kadirli'de ilçenin sosyal, eğitim, tarım ve sağlık gibi birçok yönünü ele alan bir tanıtım kitabı çalışması yapılacak.

Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya ile Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sedat Gökfidan'ı ziyaret ederek, şehrin sosyo-ekonomik ve kültürel açıdan kimliğinin belirlenmesi için kitap hazırlanması hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Gökfidan, ziyarette yaptığı konuşmada, bir şehrin tanıtımının çok önemli olduğunu, Kadirli'nin eğitime çok büyük önem verdiğini, Türkiye'nin yönetiminde bulunmuş veya katkı sağlamış birçok önemli şahsiyetin bu bölgeden yetiştiğini ifade etti.

Başarıyı yakalamak için birlikte çalışmanın önemine değinen Gökfidan, Kadirli'nin sosyo-ekonomik ve kültürel kalkınmasına ışık tutabilecek bu çalışmaya herkesin destek vermesi gerektiğini kaydetti.

Belediye Başkanı Ömer Tarhan ise akademik yönden yapılması planlanan bu çalışmaya belediye olarak destek vereceklerini belirtti.

Tarhan, çalışmanın yerel yöneticilerin katkıları, kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin de katılımı ile Kadirli'nin sosyo-ekonomik fizibilitesine yönelik örnek bir çalışma olacağını belirterek, "Kadirli'ye yatırım çok önemli. Bu çalışmaları istişarelerle götürmemiz lazım. Kadirli'ye faydalı olacak hizmetleri hayata geçirilmesinde elimizden gelen desteği her zaman vermeye hazırız. İnşallah kazananın Kadirli olacağı her çalışmalarda destek bekliyoruz" dedi.

Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya ise gelişmiş toplumların endüstri ve teknolojik çağı bitirip bilişim çağını yakaladıklarını söyledi.

Akademik bir ekip tarafından hazırlanacak olan "Kadirli Ekonomisi" adlı el kitabının yöreye yatırım yapacak iş adamlarına büyük kolaylıklar sağlayacağı bildirildi.

Kaynak: AA