Elazığ'da Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

ELAZIĞ - Elazığ'da Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir, yaptığı yazılı açıklamada, Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında Maden ve Sivrice ilçelerinde vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldığını belirtti.

Toplantıda, kentsel dönüşüme niçin ihtiyaç duyulduğu, risk tespiti için nelere başvurulacağı, tespit, yıkım, konut kredisi için hangi şartlarda nasıl başvuru yapılacağı ve ilgili kanun hakkında genel bilgiler verildiğini belirten Kandemir, riskli binasını yıkıp yeni bina yapmak isteyen vatandaşların, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın anlaşmış olduğu bankalardan 10 yıl geri ödemeli ve konut başına 100 bin liraya kadar kredi alabileceklerini kaydetti.

Kandemir, ayrıca binası yıkılan vatandaşlara kirada oturmak istemeleri halinde karşılıksız 18 aya kadar aylık 500 lira kira yardımının yapılabileceğini bildirdi.

İlgili köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşların katıldığı toplantıda, Kentsel Dönüşüm hakkında bakanlık tarafından hazırlanan çeşitli broşür ve kitapçıkların da dağıtıldığını aktaran Kandemir, bilgilendirme toplantılarının diğer ilçelerde devam edeceğini açıkladı.

Kaynak: AA