Siirt’in Hafızları Bölge Birincisi Oldu

Şırnak ve Van illerinde 22 ve 23 Haziran 2013 tarihinde yapılan Erkek Din Görevlileri Hafızlık ve Yüzünden Kur’an-ı Kerim Bölge Yarışması'nda Siirt din görevlilerinden Recep Honaz ve Ramazan Toprak bölge birincileri oldu.

Siirt’in Hafızları Bölge Birincisi Oldu
Van ve Şırnak illerinde yapılan yarışmalara Van, Hakkari, Iğdır, Muş, Siirt, Bitlis, Bingöl ve Şırnak ili birincileri katıldı.

Yarışmaların sonunda, Şırnak'ta yapılan hafızlık yarışmasında birinci olan Siirt Merkez Şeyh Halef Cami müezzin kayyımı Recep Honaz 14 Temmuz 2013 tarihinde Manisa’da, Van'da yapılan Kur’an-ı Kerim okumasında birinci olan Siirt Ulu Cami müezzin kayyımı Ramazan Toprak 21 Temmuz 2013 tarihinde Sakarya'da Türkiye final yarışmasına bölge illerini temsil edecek. Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, Manisa ve Sakarya’da yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazanan Recep Honaz ve Ramazan Toprak’ı makamında kabul ederek teşekkür belgesi verdi. Bölge birincileri Honaz ve Toprak’ı tebrik eden Müftü Arvas, Siirt'in bu tür faaliyetlerde yerinin her zaman ön sıralarda olduğunu belirterek, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yine birinci olan din görevlilerimizi tebrik ediyoruz. Önümüzdeki günlerde yapılacak Türkiye geneli hafızlık ve yüzünden Kur’an-ı Kerim okuma yarışmalarında din görevlilerimize başarılar diliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA