Ressamlar Buluşması'na Sergili Final

Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Ressamlar Buluşması, sergi ile sona erdi.

Ressamlar Buluşması'na Sergili Final
Kadın Kültür ve Zanat Merkezi’nde düzenlenen serginin açılışına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, KKTC Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Vali Sabri Başköy’ün eşi Fatma Başköy, ressamlar ve davetliler katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2009 yılında Çorum'un kültür ve sanat hayatına katkı sunmak üzere yaptıkları ilk çalışmanın, ressam Bünyamin Balamir ve ebru sanatçısı Nilgün Çevik'in katkıları ile geleneksel hale geldiğini söyledi.

Külcü, Ressamlar Buluşması'nın gelecek yıllarda da devam edeceğini kaydetti.

Ressamlar Buluşması kapsamında bugüne kadar Çorum Belediyesi'ne 200 eser kazandırıldığını açıklayan Külcü, önümüzdeki yıllarda kente sanat müzesi yapacaklarını ve bu eserlerin müzede sergileneceğini sözlerine ekledi.

Külcü'nün konuşmasının ardından konuk ressamlara, protokol üyeleri tarafından Hitit figürü işlemeli plaketler hediye edilirken, ressamlarda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye resminin bulunduğu tablo hediye ettiler.

Program, serginin gezilmesinin ardından sona erdi. Sergide konuk ressamlar tarafından tuvallere yansıyan eserler büyük beğeni topladı.
Kaynak: İHA