Vali Küçük Kamu Yatırımlarını Değerlendirdi

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Karabük’ün yükselen bir trendde olduğunu ve gelecek sene herkesin daha farklı bir Karabük göreceklerini söyledi.

Vali Küçük Kamu Yatırımlarını Değerlendirdi
Vali Küçük, gündeme ilişkin açıklamalarda bularak Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası başta olmak üzere Emniyet Müdürlüğü binası, olimpik yüzme havuzu, yurt yapımı, diğer yatırımlar ve hava kirliliği konularında değerlendirmelerde bulundu.

Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet binası inşaatı konusunda açıklama yapan Vali Küçük, “Milli Eğitim Müdürlüğü inşaatı şu anda 1, 1.5 ay önde devam ediyor. Geç kalma diye bir şey yok. Ben Özel İdare’ye incelettirdim. Müteahhidin kendi iç işlerinde bazı sorunları var, özellikle taşeron firmalarla, taşeron firmaları değiştiriyorlar, bu değişim sırasında durma oluyor bu durma tamamen bir durma değildir. Bizim ihale sözleşmesine göre 1, 1.5 ay önde gidiyor. Orada bir sorun yok. Emniyet Müdürlüğü binası inşaatında ise Müteahhit firmanın iflas kararı aldı ve mecburen fesih ettik. Çok yakında ihaleye çıkıyoruz, onu da bu sene bitireceğiz İnşallah. Olimpik Yüzme Havuzunda şu anda günlük 50 kişi çalışıyor, değişik alanlarda. Orada bir durma söz konusu değil. Tabi gecikme var, biz o gecikmeden bahsetmiyoruz, oradaki süreçten bahsediyoruz. Şu anda 50 kişi her gün çalışıyor orada. O da bu sene bitecektir” dedi.

ÖĞRENCİ YURDU YAPILACAK
Yurt yapımı ile ilgili de bilgi veren Vali İzzettin Küçük, “Tokatlı bölgesinde yaklaşık 500 kişilik yurt yapılacak en fazla 600 kişilik olacak. Sebebi de şu; o bölgede imar yasasına göre 4-5 kattan fazla büyük bina yapmamız mümkün değil. Arazi var ama sonuçta Belediye’nin de bir İmar Kanunu var. O binalar yüksek olur ama şehrin de görsel bütünlüğünü bozmuş oluruz. Niye o kadar büyük araziye 600 kişilik yurt yapıyoruz sebebi oradaki imar yasasını bizim bozmamız lazım, yapabilir miyiz, yaparız ama ben Safranbolu için bunu doğru bulmuyorum, orada 8-9 katlı binalar yapılmasını doğru bulmuyorum, bin öğrenci kalacak diye. Biz orda İmar düzenini bozmak istemiyoruz. Kamusal bina da olsa insanlar örnek gösterir, bizde yapacağız diye. Ne olur, o şehrin orda silueti, mimarı bütünlüğü bozulur” diye ifade etti.

Bin kişilik Yurdu Üniversitenin az ilerisinde orman arazisine yapacakları müjdesini veren Vali Küçük, “Orman Genel Müdürlüğüne yazı yazdık, tahsis yazısı gelince oradaki bin kişilik yurt yapılacak. Bunu Milletvekillerimize de ilettim. Bin kişilik yurt Tokatlı da yapalım ama şehrin imarını bozmamamız lazım, yarın bir gün emsal teşkil eder, herkes 7-8 kat ister. Biz arazi buldukça yurt yapmaya devam edeceğiz. Arazi sorunu var, hazine arazisi bulamadık, bir hafta bana gösterilen yerleri gezdim, dolaştık, hazine arazisi yok artık. Orman arazisine tahsis istiyorum. Orman Bakanlığı son yayınladığı genelgede okullara, yurtlara, hastanelere orman arazisi tahsis ediliyor. Bu bizim için büyük bir şans biz de bunu kullanmaya çalışıyoruz. O 40 dönüm yer tahsis edilir edilmez Kredi Yurtlar Kurumu burada bin kişilik yurt yapacak” dedi.

KARABÜK YÜKSELEN TREND
Karabük’ün yükselen bir trendde olduğunu da belirten Vali Küçük şunları söyledi:
“Karabük, her alanda Türkiye’deki canlı İllerden bir tanesi. Gelecek sene daha farklı bir Karabük göreceğiz. Bütün bu yatırımlar, başlamadığımız bir sürü iş var, şu anda ihale aşamasındayız. Kapalı Spor Salonu, Gençlik Merkezi, Yeni Müdürlük binaları bittikten sonra gelecek sene çok daha hareketli bir şehir göreceğiz. Borsa’da yükselen trend diyorlar ya biz de aynısı olacağız, şu anda yükselen trenddeyiz. Karabük’te yaşayan herkes bundan bir şekilde kazanım elde edecektir. Bu manevi de olabilir, maddi de ama herkes kazanacaktır.

Karabük her alanda başarılı ve mücadele içinde. Bu Valilik olarak değil İl olarak. Her alanda büyük bir atak içindeyiz. Bazı gelişmeler oluyor mu, oluyor, ama bu doğanın kanununda, şu oluyor, bu oluyor bir kat ev bile gecikebiliyor, yani bunu da o çerçevede değerlendiriyoruz. Para olmamasından kaynaklanan bir gecikme değil veya idarenin aksak çalışmasından değil, ama müteahhit iflas etti buna ne diyebilirim. Karabük insanının gülen yüzü daha da gülecektir.Bu şehrin aziz insanlarının mutlu olmaları bizi de çok mutlu ediyor.”
HAVA KİRLİLİĞİNİ 24 SAAT TAKİP EDİYORUZ

Son günlerde kentte hava kirliliğinin arttığına dair haberlere de değinen Vali İzzettin Küçük, “Ortalamada düşük ama bazı saatlerde yüksek çıkıyor, yani gün içi ortalama normal, bazı saatlerde yoğunlaşma oluyor. Şimdi bu yoğunlaşma partikül değil ama gaz. Gaz olması bunu hafifletmiyor, partikülde artık hiçbir sorunumuz yok. Yani kurum yağıyor diyoruz ya orda hiçbir sorunumuz yok. Ama bazı gazlarda sorunumuz var. Bu iki nedenden kaynaklanıyor bazen sistem bozukluğundan kaynaklanıyor, bazı zamanlar da hiç anlamadığımız, tespit edemediğimiz başka sebepler var. Biz KARDEMİR’le bunu sürekli görüşüyoruz, müzakere ediyoruz, onlarında bu hususta yatırımları var. Yatırımları bitirince sorun giderme hali buraya da yansıyacaktır yani gaz sorunu kalmayacaktır. Saat saat ölçümleri alıyoruz. Herhangi bir sıkıntı olmayacak. Denetlemeler yapılıyor, para cezaları da veriliyor, yapılması gerekenlerde konuşuluyor. Kimsenin şüphesi olmasın, bu hususta 24 saat takibimiz devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA