Notebook ve tablet PC'ler yeniden şekillenecek

Seagate’in 5mm’lik yeni dahili diski Laptop Ultrathin HDD, notebook ve tablet PC pazarını yeniden şekillendirecek. 5mm’lik disk üreticilere gönderilmeye başlandı.

Notebook ve tablet PC'ler yeniden şekillenecek
Veri depolama alanında dünya lideri Seagate, notebook ve tabletlerle uyumlu çalışabilen, 5mm inceliğe sahip dahili hard diski Laptop Ultrathin HDD'yi, OEM alanında birlikte çalıştığı üreticilere göndermeye başladı.

2.5 inç'lik disk, inceliği ve ağırlığıyla 4 kredi kartının üst üste konması kadar etki yaratıyor. 5mm'lik Laptop Ultrathin HDD, 7mm'lik eski jenerasyonuna göre %25 daha az yer kaplarken, enerji konusunda da daha cimri davranıyor. Kullanıldığı cihazlarda daha uzun pil ömrü, daha iyi hava sirkülasyonu sunuyor.

Disk tüm bunların yanında, boyutuna göre yüksek kapasitede depolama özelliği sunuyor. 500 GB'lık kapasiteye sahip Laptop Ultrathin HDD, SSD depolamaya alternatif olurken, tablet PC ve notebook arasındaki depolama kapasitesi farklılığını ortadan kaldırıyor.

Cihaz 100.000 fotoğraf, 125.000 şarkı, 62 saatlik yüksek kalitede videoyu depolayabiliyor. 6 Gb/s SATA arabirimine sahip Laptop Ultrathin HDD, SSD ve hard disk depolamasını tarafından desteklenen mevcut notebooklara kolaylıkla uyum sağlayabiliyor. Diskin aynı zamanda kendi kendini şifreleyebilme özelliği de bulunuyor.

Güçlü Sektör Desteği

Seagate'in yeni hard diski Laptop Ultrathin HDD, sektörden de olumlu tepkiler almaya başladı. Ürünü tedarik etmeye başlayan ASUS, Lenovo ve Dell yöneticileri ürün hakkında değerlendirmelerde bulundu.

ASUS Notebook İş Birimi Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü S.Y. Shian:
“Yüksek kapasitenin incelik ve hafif olma özellikleri ile bir araya geldiği yeni Seagate Laptop Ultrathin gerçek anlamda çıtayı yükseltmekle kalmıyor, kullanıcıların bütçesi içinde oldukça uygun fiyata sahip. Cihazın disk kapasitesi, daha ince ve daha az yer kaplama özellikleriyle birlikte olması, mühendislerimizin çığır açan yenilikçi sistem tasarımlarını planlamasını sağlıyor. Bu özellikler hem bizim hem de kullanıcılar için çok önemli kazançlar.”

Dell Kişisel Bilgisayar Ürünleri Grup Başkan Yardımcısı Kirk Schell:
“Müşterilerimize daha fazla teknolojik yenilik sunmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sunduğumuz uygun çözümler hem son kullanıcıları hem de IT yöneticilerini güçlendiren çözümler olmalı. Seagate ile yürütmüş olduğumuz iş ortaklığı sayesinde müşterilerimize daha güvenilir, daha ince, daha hafif ve daha yüksek depolama kapasitesine sahip ultrabook ve dizüstü bilgisayarlar oluşturabiliyoruz.”

Lenovo Global Satın Alma Bölümü Başkan Yardımcısı Wentao Yang:
“Bizim birinci odak noktamız değer katacak IT çözümleri tasarlamak. 5mm'lik Seagate Laptop Ultrathin HDD gibi son teknoloji ürünleri müşterilerin beklentilerinin yerine getirilmesi adına çok önemli. Bu yeni diskler sadece pek çok uygulama içerisinde daha yüksek performansı sunmuyor, aynı zamanda kullanıcılara yüksek kapasitede depolama ve ayrıcalıklı deneyim sunuyor.”