Uygulama Oteli Kongre Merkezi Olma Yolunda İlk Adımı Attı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda çalışan Çocuk Gelişimi Öğretmenlerine yönelik, "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi" adını taşıyan seminere ilgi yoğun oldu.

Uygulama Oteli Kongre Merkezi Olma Yolunda İlk Adımı Attı
Ayvalık’ta, Lale Adasında bulunan Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde saat 10.00’da başlayan seminer; Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdür Vekili Malik Çakıroğlu, Bakanlık temsilcisi Adile Ertekin, Uygulama Oteli Teknik Müdür Yardımcısı Ali Sunar ve katılımcı öğretmenlerle açıldı. 24 Haziran ile 28 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan 4 günlük seminerin açılışında konuşan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Ayvalık Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelinde düzenlenen ilk seminerin açılışında bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, Uygulama Oteli’nin, ileride dev organizasyonlarla, birçok kongrenin merkezi haline geleceğinden şüphe etmediğini kaydetti.

Caner, Ayvalık’ın en güzel manzarasına sahip, denize sıfır konumda geniş bir alan üzerinde kurulu olduğuna işaret ederek, bakımlı ve deniz kenarındaki bahçesi içerisinde toplam 176 adet odadan oluşan uygulama otelinde; Lobi, Resepsiyon, kapalı ve açık teraslı restorant, barlar, 1 adet yüzme havuzu, 1 adet çocuk havuzu, kuaför salonu, 2 adet konferans salonu bulunduğunu, çamaşır ütü servisi, döviz bozdurma, lobide ücretsiz kablosuz internet hizmeti verilmesinden de duyduğu memnuniyeti ifade etmeyi ihmal etmedi.

Böylesi bir tesisin Ayvalık ve ülke turizmine hizmet verecek olmasının kendilerini mutlu kıldığını kaydeden Caner, uygulama otelinin kongre merkezi olma yolundaki ilk seminerinin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

İLK SEMİNER BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ
Konuşmaların ardından gerçekleşen ‘Eğitimde Cinsiyet Eşitliği’ konulu hizmet içi eğitim seminerinde, toplumsal cinsiyet, eğitimde cinsiyet farklılıkları, ders kitaplarında cinsiyet eşitsizliği konularında bilgilerin verildiği gözlendi.
Kaynak: İHA