Sorgun, Hadim'deki Yatırımları İnceledi

KONYA - AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Hadim ve Taşkent'i ziyaret ederek ilçede devam eden yatırımları yerinde inceledi.

Sorgun, ilçe ziyaretleri kapsamında Hadim'de incelemelerde bulundu. Burada gazetecilere yatırımlar hakkında bilgi veren Sorgun, "Kasım ayında tamamlanması hedeflenen Hadim Kiraz Alım Tesisi, 2 milyon liraya mal olacak. Tesiste 18 dükkan, 1 soğuk hava deposu ile idari bina bulunacak" dedi.

Hadim ve çevre ilçelerde üretilen kirazın bu tesisten satılacağını bildiren Sorgun, şunları kaydetti:

"Hadim ve çevre ilçelerde yetişen, lezzeti, iriliği ve uzun süre dayanıklı olması dolayısıyla daha çiçek dönemindeyken alıcı bulmaya başlayan kirazın daha bilinçli ve daha iyi fiyata satılabilmesi için Kiraz Alım Tesisi şarttı. Şu anda tesisin inşaatı hızla devam ediyor. Ben, bu önemli yatırımın hayata geçmesinde büyük emekleri olan Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu'na, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç'a, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehmet Mehdi Eker'e, Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu'na, AK Parti Konya Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA