Sorgun’dan Hadim ve Taşkent Ziyareti

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Hadim ve Taşkent ilçelerini ziyaret ederek, ilçelerde yapımları süren çalışmaları yerinde inceledi.

Sorgun’dan Hadim ve Taşkent Ziyareti
Ziyaretler sırasında AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun’a, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yazlık, Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, AK Parti Hadim İlçe Başkanı Saffet Duran, Taşkent Belediye Başkanı Ali İhsan Camgöz, AK Parti Taşkent İlçe Başkanı Talat Tahsin Taşdizer ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Önder Arslan eşlik etti. Ahmet Sorgun ve beraberindekiler, Hadim programı kapsamında yapımı devam eden Hadim Kiraz Alım Tesisi inşaatını yerinde inceledi.

“TESİS BÖLGEYE BÜYÜK KATKILAR SAĞLAYACAK”
Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu’ndan çalışmalar hakkında bilgi alan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, tesisin bölge üretimi ve ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

Başkan Sorgun, “Hadim ve çevre ilçelerde yetişen, lezzeti, iriliği ve uzun süre dayanıklı olması dolayısıyla daha çiçek dönemindeyken alıcı bulmaya başlayan kirazın daha bilinçli ve daha iyi fiyata satılabilmesi için Kiraz Alım Tesisi şarttı. Şu anda tesisin inşaatı hızla devam ediyor. Ben, bu önemli yatırımın hayata geçmesinde büyük emekleri olan Dışişleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu’na, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç’a, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehmet Mehdi Eker’e Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu’na, AK Parti Konya Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kasım ayında tamamlanması hedeflenen Hadim Kiraz Alım Tesisinin, 2 milyon TL’ye mal olacağı belirtildi. Tesiste 18 dükkan, 1 soğuk hava deposu ile idari bina bulunacak.

İl Başkanı Sorgun ve beraberindekiler daha sonra yine inşaatı devam eden Hadim Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin barınacağı yurt binası inşaatını da gezdi. AK Parti İl Başkanı ve beraberindekiler, inşaat hakkında yetkililerden bilgi aldı. Hadim esnafıyla da bir araya gelen Başkan Sorgun, esnafın sorunlarını dinleyip, talep ve görüşlerini aldı. Ardından Hadim Devlet Hastanesi’ne geçen heyet, buradaki hastaları ziyaret ederek, çocuklara çeşitli hediyeler verdi. 300 kişilik olarak yapılacak yurt binasının 450 günde bitirilmesi hedefleniyor. Söz konusu yatırımın toplam maliyeti ise 15 Milyon TL. Hadim Devlet Hastanesi Ek Binası’nın yapımı ile hastanenin iç ve dış tadilatı için ise ihale aşamasına gelindiği bildirildi.

25 yataklı hale gelecek olan ve 8 milyon TL’ye mal olacak yatırımın yapımına en kısa sürede başlanması amaçlanıyor.

TAŞKENT ZİYARETİ
Taşkent’te de bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Başkan Sorgun, Taşkent Belediye Başkanı Ali İhsan Camgöz, AK Parti Taşkent İlçe Başkanı Talat Tahsin Taşdizer ile AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı. İlçede devam eden Taşkent Parkı inşaat çalışmalarını inceleyen Sorgun, 250 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu inşaatını da gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Başkanı Sorgun ve beraberindeki heyet, ardından Taşkent’te hasta ziyareti yaparak, taziye ziyaretleri gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA