Polonyalı Öğrenciler Otostopla Avrupa Turuna Çıktı

Otostop yaparak Avrupa turuna çıkan Polonyalı üç öğrenci, Muğla’nın Marmaris ilçesine ulaştı.

Polonyalı Öğrenciler Otostopla Avrupa Turuna Çıktı
Polonyalı öğrenciler, otostopun sosyal bir seyahat şekli olduğunu savunarak, ülkelerin kültürünü öğrenmek için bu yolu seçerek seyahat ettiklerini dile getirdi. İzmir Yaşar Üniversitesi’nde turizm okuyan Polanyalı iki kız arkadaş Megan Herbert, (21),Anna Mach (21)ve Lojistik bölümü öğrencisi Dawıd Rebısz(22), okulda tanışarak arkadaş oldular. 3 arkadaş okul bittikten sonra tatile otostop çekerek gitmeye karar verdi. Otostopla, önce İstanbul’a daha sonra ise Bergama, Fethiye ve Marmaris’e geldiler. Otostopla seyahat etmelerinin kendileri için hem ekonomik hem de zevkli olduğunu düşünen Polanyalı gençler bu yolla Avrupa turu yapmaya karar verdiler. 3 gün Marmaris’te kaldıktan sonra Avrupa turuna başlamak için yollara düştüler.

Polanyalı öğrencilerden 21 yaşındaki Megan Herbert, “Yol boyunca otostop çekerken çok güzel insanlarla tanıştık. O günden sonra her otostop ile gidiyoruz dedi.

İnsanlar para yüzünden otostop çektiğimizi düşünebilirler ancak gerçekte bu şekilde daha çok insanla tanışabiliyoruz. Türkiye’ye gelme sebebimiz Türkiye’nin Polonya’dan farklı olması. Bizde bu kültürü tanımak istiyoruz. Otobüsle bu pek mümkün olmuyor. Otobüste de insanlarla tanışırsın ama otostop çekerken insanlar evlerine davet ediyorlar, yemeklerini ikram ediyorlar, Çay ikram ediyorlar böylece Türk kültürünü yakından tanımış oluyoruz. Bütün Avrupa Ülkerleri birbirine benziyor fakat Türkiye çok farklı diğerlerinden. Bir ülke var farklı olan, öncelikle Müslüman bir ülke. Türban Giymiş kadınlar var, bizim için çok ilginç bu. Bu farklılıkları görmek istedik. Burası çok güzel, burayı seçtiğimiz için şanslıyız. Biz Polonya’dan daha çok şehri Türkiye’de gezdik. Türkiye’yi Polonya’dan daha çok biliyoruz. Bu çok komik. Yani biz yarı Türk, Yarı Polonyalı sayılırız” dedi.

Anna Mach ise “Türkiye’yi gezerken polisin yakınında otostop çekiyorduk, polis bize çay ikram etti ve gideceğimiz yere giden bir otomobil durdurdu. Bir seferinde de ekmek taşıyan bir büyük bir araçla Çeşme’den İzmir’e gittik. Çok güzeldi” ifadesini kullandı. Polanyalı öğrenciler daha sonra durdukları bir Tırla binlerce kilometre sürecek Avrupa turu için yolculuklarına başladılar.
Kaynak: İHA