Mardin'de Kaçak Avcı Denetimleri Devam Ediyor

MARDİN - Orman ve Su İşleri Mardin İl Müdürlüğü'nce başlatılan kaçak avcı denetimlerinin sürdüğü bildirildi.

Orman ve Su İşleri Mardin İl Şube Müdürü Mustafa Altuntaş, yaptığı açıklamada, il genelinde yapılan rutin kontrollerden memnun olan nizami avcılar kadar, bu çalışmalardan rahatsız olan asılsız ihbarlarda bulunan, asıl amaçları kaçak avcılığa müdahaleyi engellemek olan kaçak avcılar ve bazı dernek üyelerinin olduğunu fakat, bunların kendilerine mani olamayacağını söyledi.

Halkın desteğiyle çalışmalarını kararlılıkta sürdüreceklerini belirten Altuntaş, "Amacımız gelecek nesillere doğal ortamı bozulmamış bir Mardin bırakmaktır. Çalışmalarımızda bize yardımcı olan gerek kolluk kuvvetleri ve gerekse duyarlı vatandaşlara, usul ve esaslara uygun faaliyet gösteren derneklere ve avcılara teşekkür ediyoruz" dedi.

Altuntaş, yapılan çalışmalarda 2013 yılı içerisinde 32 adedi canlı olmak üzere toplam 35 adet kınalı keklik, 2 adet bıldırcın, 6 adet turaç, 5 çulluk, 1 adet dağ keçisi olmak üzere toplamda 49 adet yaban hayvanı ele geçirildiğini ve 30 avcı hakkında yasal işlem yapıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA