Küçükaydın: 'kirazın Bölge Ekonomisine Katkısı Çok'

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, geleneksel hale gelen kaymakamlık ve belediyenin birlikte organize ettiği 23'üncü Saimbeyli Kiraz Festivali'ne katıldı.

Küçükaydın: 'kirazın Bölge Ekonomisine Katkısı Çok'
Küçükaydın, bu sene yöre çiftçilerinin yetiştirdiği kirazların yarıştırıldığı festivalde, dereceye giren üreticileri kutladı. Kiraz bahçesindeki işçilerle sohbet edip kiraz toplayan Küçükaydın, festivale destek veren Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e teşekkür etti. Küçükaydın, "Fiyat konusunda her ne kadar umduğumuzu bulamasak da verimin iyi olması ve üreticilerimizin memnun kalması bizleri sevindiriyor. Burada çiftçilerimizin birlik vasıtası ile bir araya gelerek kirazın işlenmesi ve korunması ile ilgili çalışmalar yapmaları gerekir. Bu şekilde direk üreticiden tüketiciye ileterek para kazanırlar. Bu hususta bize düşen bir şey olursa severek ve memnuniyetle yerine getiririz" dedi.

Belediye ve kaymakamlığın organizasyonuyla en iyiyi seçmek için yapılan yarışmaların anlamlı olduğuna dikkat çeken Küçükaydın, şöyle devam etti:
"Bu yarışmalar üreticilerimiz arasında birbirlerini teşvik edip en iyi üretimi sağlıyor. Bu da bizi sevindiriyor. Bu yıl kiraz üreterek yarışmada dereceye giren kardeşlerimizi kutluyorum. Diğer hemşerilerimizin de bir sonraki festivalde ürün yetiştirmelerine önem vererek en güzel kirazı yetiştirmeleri bizi sevindirecektir. Kiraz bölgemize ekonomik anlamda ciddi bir katkı sağlamaktadır. Biliyorsunuz ki Saimbeyli dağlık orman bölgesi. Bu ilçemiz tarıma elverişli düz arazileri olmayan bir ilçemiz. Saimbeyli kirazı artık dünyanın birçok yerine ihraç edilmekte. Saimbeyli denilince akla kiraz geliyor. Saimbeyli’nin kirazını hep birlikte tanıtmaya devam edeceğiz.”
Kaynak: İHA