Kağıt Fatura Tarih Oluyor

TEKİRDAĞ - İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, e-Fatura'ya geçiş sürecinde firmaların bilgi işlem altyapılarında gerekli değişiklikleri yapmak için zamana ihtiyaçları olduğunu bildirdi.

Akyüz, yaptığı yazılı açıklamada, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 14 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu genel tebliği ile zorunlu hale gelen e-Fatura ve elektronik defter tutma zorunluluğunun, kimya sektöründen binlerce firmayı kapsadığını ifade etti.

Sektör firmalarının, e-Fatura'ya geçiş için hazır olmadığını belirten Akyüz, şunları kaydetti:

"e-Fatura'ya geçiş sürecinde firmaların bilgi işlem altyapılarında gerekli değişiklikleri yapmak için zamana ihtiyaç var. Firmaların çoğu, 31 Aralık'tan sonra kestikleri kağıt faturaların geçersiz olacağını bilmiyor. e-Fatura için kendi yazılımlarını sisteme entegre etmeleri, başkanlığın e-Fatura portalını kullanmaları veya yetkili şirketlerden bu hizmeti satın almaları gerekiyor. Bu da firmalarımıza ek finansman ve iş yükü getirecek."

Özellikle KOBİ düzeyindeki şirketler için ciddi bir sıkıntının ortaya çıktığını savunan Akyüz, firmalarının hazırlıklarını yapabilmeleri ve geçiş sürecinden olumsuz etkilenmemeleri için uygulamanın daha uzun vadeye yayılmasının önem taşıdığını kaydetti.

Kaynak: AA