Günlük 70 Ton Süt Kapasiteli Modern Tesis Kuruluyor

Atatürk Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren TEKNOKENT'te ERDEM Danışmanlık tarafından yapılan proje ile günlük 70 ton süt işleme kapasitesine sahip, modern bir tesis kuruluyor.

Günlük 70 Ton Süt Kapasiteli Modern Tesis Kuruluyor
Toplam bütçesi 11.2 milyon TL olan bu yatırımın 3 milyon 528 bin TL’si hibe olarak Erzurum'a kazandırılmış olacak. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Atilla Keskin tarafından IPARD programı kapsamında hazırlanan ACAR Süt İşleme Tesisi isimli proje, yatırımcı Recep Acar ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) arasında yapılan bir protokolle imzalanarak uygulamaya konuldu. On bir aylık bir süre içerisinde tamamlanması öngörülen tesiste pastörize süt, yoğurt, ayran, çeçil peynir, kaşar peyniri, tulum peyniri, beyaz peynir, lor peyniri, tereyağı gibi ürünlerin üretimi yapılacak. Erzurum Ilıca yolu üzerinde Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak olan tesisin, bölgede süt üreten çiftçiler, süt dağıtım ve pazarlamasına yönelik sektörler ile inşaat, makine ve nakliye firmaları gibi birçok alanda Erzurum ekonomisine etki yapması hedefleniyor. Projenin uygulama süreci, TEKNOKENT bünyesinde Prof. Dr. Abdulkadir Çiltaş, Prof. Dr. Faris Karahan, Prof. Dr. İrfan Aksu ve Doç. Dr. Atilla Keskin tarafından kurulan ve tarımsal alanda faaliyet gösteren ERDEM Danışmanlık ve Laboratuvar Hizmetleri Ltd. Şti. danışmanlığında yürüyecek. Yatırımcı Recep Acar, projenin hazırlanmasında, Üniversite-Sanayi işbirliğine büyük önem veren ve TEKNOKENT yatırımlarını destekleyen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak üniversite üst yönetimine ve bizzat projeyi hazırlayan Doç. Dr. Atilla Keskin'e teşekkürlerini ve şükranlarını sundu. Acar, “ 55 yıllık Atatürk Üniversitesi'nin şehrimize ve ülkemize yaptığı eğitim-öğretim faaliyetlerine ilave olarak Erzurum ekonomisine de bu yönlü önemli katkılarının mutluk verici olduğunu ve Atatürk Üniversitesi'nin Erzurum'un gurur kaynağı olduğunu bildirmiştir. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak üniversite üst yönetimine ve bizzat projeyi hazırlayan Doç. Dr. Atilla Keskin'e teşekkür ediyorum. “ dedi Doç. Dr. Atilla Keskin, modern üniversitelerin en temel öğelerinden biri olan ve Üniversite-Sanayi işbirliğini sağlayan TEKNOKENT'lerin öğretim üyelerinin profesyonel piyasa bilgilerini kent ekonomisine girdi olarak sunmada önemli bir yer teşkil ettiğini belirtti.

Keskin, “ Erzurum ve Erzurumluların bilimsel, kültürel ve ekonomik gelişmesinin en önemli hedefleri arasında yer aldığını ve yapacağımız projelerle kentimize artı değerler katmamızı sürekli olarak biz öğretim üyelerine vurgulayan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hikmet Koçak'ın himayeleri, TEKNOKENT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu'nun teşvik ve destekleriyle gerçekleştirdiğimiz bu ikinci IPARD projesi ile toplamda 4.1 milyon TL 'si hibe olmak üzere, 12 milyon TL’lik yatırımı kentimize kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz.” diye konuştu.

Kaynak: İHA