Eğlence Dünyasının "En Güçlüler" Listesinde Kadın Hakimiyeti

İZMİR - Eğlence dünyasının "En güçlüler" listesinin ilk 10 sırasında kadınların hakimiyeti bulunuyor.

Forbes Dergisi'nin kazançları, popülerlikleri, yazılı, görsel ve sosyal medyadaki etkileri gibi kriterleri göz önünde bulundurarak hazırladığı 100 isimlik listenin ilk 10'unda 7 kadın sanatçı yer alıyor.

Tüm kriterlerin ortalaması göz önüne alındığında listenin ilk sırasında verdiği konserlerle Türkiye'de de adından sıkça söz ettiren şarkıcı Jennifer Lopez var. Albüm satışlarından dünya turnesine, moda ve kozmetik alanındaki yatırımlarından ABD'de jüri üyesi olarak katıldığı programın reytinglerini artırmasına kadar attığı her adım medya tarafından yakından izlenen Latin şarkıcı, yıllık 52 milyon dolarlık geliriyle ilk sırada yer almasa da çok kazananlar listesinde ön sıralarda bulunuyor.

"En güçlüler" listesinin ikinci sırasında ise televizyon ekranının en tanınan yüzlerinden biri olan Oprah Winfrey dikkati çekiyor. Winfrey, sadece ülkesinde değil, dünya genelinde 20 yıldır izlenen TV programını geçtiğimiz yıl görkemli bir şov ile sonlandırsa da eğlence dünyasında 165 milyon dolarla hala en çok kazanan isim. Televizyonda yapımcı olarak çalışmayı sürdüren Winfrey, 3 milyar dolara yaklaşan toplam servetiyle, dolar milyarderleri listesinde de kendine yer buluyor.

Listenin üçüncü sırasındaki Justin Bieber ise puanlarını daha çok hakkında yapılan haberlerden ve sosyal medyadaki aktifliğinden kazanıyor. Twitterda 21 milyon takipçisi bulunan şarkısı "Baby", Youtube'de 750 milyon kez izlenen 19 yaşındaki Kanadalı şarkıcı Bieber, Facebook'da da 43 milyon kişi tarafından beğenilerek rekora imza atmayı başardı.

Listenin dördüncü ve beşinci sıralarında iki kadın şarkıcı Rihanna ve Lady Gaga bulunuyor. Sosyal medyadaki en başarılı isimler olan Rihanna ve Lady Gaga, kırılması güç rekorlara imza atıyor. Facebook'ta 53 milyon hayranıyla Rihanna öne çıkarken, ilginç kostümleri ve şovlarıyla tanının Lady Gaga da 37 milyon takipçisiyle twitterdaki ilk isim olmayı başarıyor.

Özel hayatındaki sorunlar ve hakkında çıkan olumsuz haberler nedeniyle son birkaç yıldır eski popülerliğini yakalamakta zorlansa da Britney Spears, hala en güçlü ve etkili isimler arasındaki yerini koruyor. Yeni albümü ve turnesiyle eski günlerine dönmeyi uman şarkıcıyı listede, TV şovuyla eğlence dünyasının gündeminde kalan Kim Kardashian izliyor. Listenin sekizinci sırasındaki şarkıcı Kathy Perry ise sempatik tavırlarının yanı sıra mesleğindeki başarılarıyla sık sık haberlere konu oluyor. 28 yaşındaki şarkıcı, geçtiğimiz yıl aynı albümden beş şarkısının liste başı olmasıyla Michael Jackson'un bu alandaki rekorunu egale etmeye başarmıştı.

-Listede iki erkek var

Listenin ilk onunda son iki sırayı Hollywood'un iki ünlü, zengin ve başarılı erkeği paylaşıyor. Yapımcılığını ve başrolünü üstlendiği "Görevimiz Tehlike" serisinden özel hayatına, çocuklarından yaşam biçimine kadar attığı her adım haber olan Tom Cruise, sinemanın en ilgi çeken isimlerinden biri olmayı başarıyor.

Hollywood'un "dahi çocuğu" Steven Spielberg ise 10. sıradan listeye giren isim oldu. Oprah Winfrey gibi ABD'nin dolar milyarderleri listesinde de kendine yer bulan 66 yaşındaki yönetmen, 12 dalda Oscar adayı olan son filmi "Lincoln" ün başarısıyla, uzun yıllar daha listede yer almayı sürdüreceğini sevenlerine duyurdu. Spielberg'in kişisel servetinin 3.2 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Listede aktrist Angeline Jolie 13, şarkıcı Elton John 17, Brad Pitt 28, Leonardo Di Caprio 46, Julia Robert ise 80. sırada yer alıyor.

Kaynak: AA