Polisin Otopark Dayağı Kameralara Yansıdı

Antalya'da, Gezi Parkı eylemlerine katılan ve otoparka saklanan gençlerin polis tarafından dövüldüğü ileri sürüldü.

Polisin Otopark Dayağı Kameralara Yansıdı
Antalya'da, 2 Haziran günü Cumhuriyet Meydanı'ndaki Taksim Gezi Parkı eylemlerine katılan 3 gencin sığındıkları Büyükşehir Belediyesi Otoparkı’nda üniformalı elleri coplu polisler tarafından dövüldüğü iddia edildi. Bu durum üzerine görüntülere ulaşmaya çalışan Çağdaş Hukukçular Derneği(ÇHD) gençlerin dövülmesini görüntülerine belediyeye yaptıkları resmi başvuruyla elde etti. Bugün şiddet olayları ile ilgili suç duyurusunda bulunan ÇHD Genel Başkanı Munip Ermiş, 2 Haziran Günü Antalya’da Gezi Parkı yürüyüşleri olduğunu belirterek, "O gün 178 kişi çeşitli bölgelerde gözaltına alındı. Avukatların görüşmeleri engellendi. Kişilerin savunma hakkı engellendi. Şiddet uygulayanlara ne yapıldı. Biz başvuru yaptığımız zaman misafir denildi. Ne polislik mevzuatlarında ne CMK’da misafirlik diye bir kavram yok. Bu şiddet olaylarının biz farkındaydık. Sadece görüntülere ulaşamıyorduk. Görüntüler, Büyükşehir Belediyesi Otoparkı’ndan resmi başvuru ile elde edildi.”
Ermiş, görüntülerde yaşananları şöyle aktardı: “Görüntülerde üç öğrenci otoparkta köşede saklanmış durumdayken, 17 polis ellerinde coplarla bir anda gelip gençleri dövüyor. Gençler, herhangi bir direnme göstermedikleri halde ağır derecede şiddete uğramışlardır. Sonra yerde sürüklenmiş ve götürülmüşlerdir. Bu çocukların birkaç saat sonra bırakıldığını biliyoruz.”
İşkence suçunda kişisel şikayetin hiçbir önemi olmadığını ifade eden Ermiş, şunları söyledi: “Kamunun bizzat soruşturmasını gerektiren bir suçtur. Biz bugün dernek olarak görüntü kayıtlarıyla işkence suçundan bu polisler hakkında Cumhuriyet Savcılığına soruşturma açılması için başvuru yapıyoruz. 17 polis hakkında işkence suçundan soruşturma açılmasını ve İçişleri Bakanlığı’nın açığa alınmasını istiyoruz. İşkence suçu bir insanlık suçudur. İşkence mağdurunun kendisini ortaya dökmesi gerekmez. Kendisi korkabilir, yılabilir. Bu açıkça suçtur.”
Kaynak: İHA