Maltepe Üniversitesi 13. Dönem Mezunlarını Törenle Uğurladı

İstanbul Maltepe Üniversitesi mezunlarını muhteşem bir törenle uğurladı.

Maltepe Üniversitesi 13. Dönem Mezunlarını Törenle Uğurladı
21 Haziran 2013 Cuma günü Marmara Eğitim Köyü’nde bulunan 10 bin kişilik Amfi Tiyatro’da yapılan törende 2012-2013 akademik yılında bini aşkın ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi mezuniyet sevincini yaşadı.
Törene, Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Köymen, rektör yardımcıları, senato ve yönetim kurulu üyeleri ile öğretim elemanlarının yanı sıra çok sayıda davetli ve aileler katıldı.

Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Köymen mezun öğrencileri başarılar dileyerek, şunlara dikkat çekti: “2012-2013 Akademik Yılında Üniversitemiz, Avrupa Komisyonu tarafından Diploma Eki etiketiyle ödüllendirilen 16 ve AKTS Etiketiyle ödüllendirilen 9 üniversite arasında olmanın gururunu yaşadı. Bu etiketler Eğitim-Öğretim faaliyetlerimizin alt yapısını oluşturan akademik “öğretim programlarımızın” ve bu programlardan mezun olan siz öğrencilerimize verdiğimiz diplomaların “mükemmel” olduğunu tasdik eden belgelerdir. Artık öğrencilerimiz, tabiri caizse, AB ülkelerinin üniversitelerinde “serbest dolaşım” hakkı kazandılar; lisans eğitimlerinin bir kısmını Avrupa’da yapabilecekleri gibi, lisansüstü eğitimlerine Avrupa veya Amerika’da devam edebileceklerdir.”
Konuşmasının sonunda, Yüksek Öğretim Kurulu Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek’i sahneye davet ederek, Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Kredi Transfer Sistemi ve Diploma Eki Etiketleri ile ödüllendirilme sürecinin tamamlanmasında yoğun çaba ve özveri gösteren Prof. Dr. Belma Akşit’e teşekkür plaketini takdim etti.

Mayıs 2013’de, Maltepe Üniversitesi Senatosu tarafından “küresel entegrasyon”a sağladığı katkı nedeniyle Türk Hava Yolları Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’ya Fahri Doktara ünvanı verildi.

Protokol konuşmalarının sona ermesiyle mezunlar, diplomalarını dekanlarının elinden aldı.
Kaynak: İHA