‘Geleceğin İzinde Yeni Bir Türkiye Paneli’

Şanlıurfa’da Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından ‘Geleceğin İzinde Yeni Bir Türkiye Paneli’ düzenlendi.

‘Geleceğin İzinde Yeni Bir Türkiye Paneli’
Çözüm süreci, yeni anayasa ve başkanlık sistemi gibi konuların görüşüldüğü panele; TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Yazar Fikri Akyüz, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mozaik AVM Konferans Salonu’nda düzenlenen panelde bir konuşma yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, “Bu ülkede adı dahi konuşulmaya başlandığı zaman sağımıza solumuza baktığımız, bütün toplumsal meselelerin ismini AK Parti iktidarıyla koyduk” dedi.

Milletvekili Gök, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa Şubesi tarafından düzenlenen Geleceğin İzinde Yeni Bir Türkiye Paneli’nde, çözüm süreciyle ret, inkar ve asimilasyon politikalarının son bulduğunu söyledi.

AK Parti iktidarında toplumun sahip olduğu artıların hiçbir zaman geriye gitmediğini vurgulayan Gök, “Bizim iktidarımızdan önce var olup da bizim geriye getirdiğimiz hiçbir madde göremiyorum. Ancak bu ülkede adı konulmamış olan, bu ülkede adı dahi konuşulmaya başlandığı zaman birileri tarafından, sağımıza solumuza baktığımız, bütün toplumsal meselelerin ismini AK Parti iktidarıyla koyduk. Bizim iktidarımızda sorunları tartıştığımız gibi bir de yanına iyileşmesi için reçetemizi koyduk” diye konuştu.

Gök, bütün toplumsal sorunları kabul ettiklerini, et ve tırnak olmaktan öteye bir vücut haline gelen sorunları, çözümü için masaya koyduklarını belirtti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yaşanan olaylar için birçok reçete yazıldığını ve o reçetelerin her gün cenazelerin gelmesini engelleyemediğini aktaran Gök, AK Parti hükümetinin, sorunun çözüm noktasında azimli ve kararlı olduğunu ifade etti.

Komisyonun 50 günlük süre içerisinde farklı illerde toplumun değişik kesimleriyle görüştüğünü ifade eden Milletvekili Gök, her kesimin barış istediğini kaydetti.

TÜRKİYE LİDER DURUMA GELDİ
Panelde konuşan TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, Kurtuluş Savaşı döneminden bahsederek, işgalciler tarafından tüketilme konumunda olan Türkiye'nin lider ülke durumuna geldiğini belirtti.

Türkiye'nin son 6 aydaki nükleer santral, büyük havalimanı, çözüm süreci, kanal İstanbul ve 3. Boğaz Köprüsü projeleri nedeniyle batılı ülkelerin rahatsızlık duyduğunu aktaran Sert, “Bu alınan 5 karar birilerine demir leblebi oldu yutamadılar. Bir şey çıkarmaya çalıştılar, gezi parkı olayları, özgürlüklerin kısıtlanması olayları, duran adamlar olayları falan çıkardılar. Bunlar gerçekten ülke yararına alınmış kararlar olsaydı inanın ben de TÜMSİAD üyeleriyle gidip, o özgürlükleri haykıracak kadar bir gücümüz var, gidip haykırırdım ama başka bir şeyler var. Şu 5 proje olmasaydı ne Gezi Parkı eylemleri, ne okuma eylemleri ne de duran adamlar eylemleri olacaktı. Bizim bunların farkında olmamız lazım” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA