Gazi Üniversitesi'nde Mezuniyet Programına Rektörlükten İnceleme

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2012-2013 döneminde mezun olacak öğrencilerin mezuniyet töreni için rektörlüğe ve dekanlığa farklı program içeriği yollaması ortalığı karıştırdı.

Gazi Üniversitesi'nde Mezuniyet Programına Rektörlükten İnceleme
Tıp Fakültesi yöneticileri hakkında inceleme başlatan rektörlük, öğrenciler hakkında da disiplin soruşturması açılmasına karar verdi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden bu yıl mezun olacak öğrencilerin rektörlüğe ve dekanlığa farklı program içeriği göndermesi, dekanlık ve rektörlüğü karşı karşıya getirdi. Konuyla ilgili Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Üniversitemizde mezuniyet törenleri dekanlıklar tarafından tertip edilmektedir. Tıp Fakültemizin mezuniyet töreni de bu kapsamda 12.06.2013 tarihinde rektör, dekan, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımı ile yapılmıştır. Bununla birlikte bir grup öğrenci kendilerinin organize ettiği bir mezuniyet programı daha düzenlemek istemiş ve bu kapsamda dekanlığa bir afiş örneği ile başvurmuşlardır. Bu programın içeriği 'açılış konuşması, Kur’an-ı Kerim tilaveti, tasavvuf musikisi, şiir dinletisi, dua ve kapanış' şeklindedir. Buna ilaveten üç ayrı cami imamının da katılımı belirtilmektedir. Bu programa dekanlık tarafından her ne kadar onay verilse de içeriğinin Tıp Fakültesi mezuniyetine uygun olmadığı düşünülerek program iptal edilmiştir. Rektörlüğümüz konudan haberdar olunca Tıp Fakültesi yöneticileri hakkında inceleme başlatılmasına (soruşturma değil) karar vermiştir. Diğer yandan sözkonusu mezuniyet programını düzenlemek isteyen öğrencilerin rektörlüğe ve dekanlığa farklı içerikli iki program sunarak üniversitemizi yanıltmaya teşebbüs etmelerinden dolayı bu öğrenciler hakkında da disiplin soruşturması başlatılmıştır" denildi.
Kaynak: İHA