Almanya'da Yaşayan Ordulu İş Adamından 2.5 Milyon Liralık Bağış

ORDU - Almanya'da yaşayan Ordulu iş adamı Zuher Kaya'nın Ordu Ticaret Meslek Lisesi bahçesine yaptırılacak 32 derslikli Ticaret Meslek Lisesi yapımına katkı amacıyla 958 bin 244 Avro, Mesudiye İlçe Hastanesinde kullanılmak şartıyla tam donanımlı 4x4 ambulans alımı için 186 bin lira bağışta bulunduğu bildirildi.

Vali Kenan Çiftçi, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanya'da yaşayan hayırsever iş adamı Zuher Kaya'nın eğitim ve sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere yaptığı bağışın protokolünü imzalamak üzere 20 Haziran Perşembe günü Almanya'ya gittiğini belirtti.

Almanya'da gerekli protokollerin imzalandığını ifade eden Çiftçi, hayırsever iş adamı Zuher Kaya'ya teşekkür ederek şunları kaydetti:

"Almanya'da yaşayan ve ticaret yapan hemşehrimiz Zuher Kaya ile daha önce yaptığım görüşmede, Ordu'da eğitim ve sağlık alanında yapılacak hizmetlere maddi olarak katkıda bulunmak istediğini beyan etmişti. Biz de bu hayırsever iş adamımızın isteğini memnuniyetle karşıladık. Hayırsever vatandaşımız rahatsızlığı nedeniyle ilimize gelemeyince, bir günlüğüne ben Almanya'ya gittim. Eğitim ve sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere maddi bağışta bulunan hayırsever iş adamımızla Almanya'da bir araya gelerek, yapılacak maddi yardımla ilgili bir protokol imzaladık. Protokolü imzaladıktan sonra da tekrar Ordu'ya döndüm."

Bağış yapılan paranın ilgili yerlere yatırıldığını vurgulayan Çiftçi, şöyle devam etti:

"İmzalanan protokol gereği, Ordu Ticaret Meslek Lisesi'nin yapımında kullanılmak üzere 958 bin 244 Avro, Mesudiye İlçe Hastanesinin ihtiyacı olan 4x4 ambulans alımı için 186 bin lira bu sabah itibariyle İl Özel İdaresinin hesabına aktarılmıştır. Hayırsever iş adamı Zuher Kaya, örnek bir davranış sergilemiştir. İnsanlarımızın her daim istifade ettiği eğitim ve sağlık hizmetine katkıda bulunan kadirşinas iş adamımız Zuher Kaya'yı bu örnek davranışından dolayı kutluyorum. Hemşehrilerimiz adına kendisine teşekkür ediyorum. Bu davranışın, maddi durumu iyi olan diğer iş adamlarımıza, hayırsever insanlarımıza örnek olmasını diliyorum."

Öte yandan, hayırsever iş adamı Kaya'nın ileri derecede sağlık sorunları yaşadığı öğrenildi.

Kaynak: AA