Sakin Şehirde Edebiyat Festivali

Seferihisar Edebiyat Festivali, Teos Antik Kenti'nde Murathan Mungan'ın sunumu ve Bejan Matur'un şiirleriyle başladı.

Sakin Şehirde Edebiyat Festivali
İlk günün atölye çalışmasında da usta yazar Pınar Kür sevenleriyle buluştu.
Birbirinden ünlü yazarları ve şairleri okurlarıyla bir araya getiren Seferihisar Edebiyat Günleri, Türkiye’nin ilk “Sakin Şehri” Seferihisar’da başladı.

22-28 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Edebiyat Günleri'ndeki ilk Yazarlık Atölyesi çalışmasını usta yazar Pınar Kür’le başladı.

Şiir geceleri de devam eden kazı çalışmalarında gün yüzüne çıkan Antik Kent Meclisi'nde Murathan Mungan'ın “Şairin Romanı”ndan okuduğu bölümlerle açıldı. Mungan, katılımcılara sürpriz olarak henüz yayınlanmamış olan “Şiir Kitabıma” adlı eserinden de bölümler aktardı. Açılışta sahneye çıkan bir diğer isim ise şair Bejan Matur oldu. Matur, Antik Kentte şiirlerini seslendirdi. Gece, Gurup Teos’un şarkılarıyla tamamlandı.

Gecede konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, yazarlarla, tarihte Aktörler Birliği’nin kurulduğu Teos’ta buluşmanın çok önemli olduğunu söylediği konuşmasında; “İki bin beş yüz yıl önce sanatın başşehri olmuş Teos’a bir tür iade-itibar yapıyoruz. Birçok insan için Aktörler Birliği’nin burada kurulmuş olması pek anlam ifade etmeyebilir ama sanatla uğraşan herkes için çok değerli bir bilgi ve ümit ediyorum ki gelecekte insanlar yine Teos’u sanatın yaratıldığı yer olarak anmaya devam ederler. Birbirinden değerli yazar ve şairleri burada misafir etmek bizim için çok değerli. Seferihisar’da doyumsuz bir altı gün bizleri bekliyor” dedi.

Yazarlık Atölyeleri sırasıyla Mario Levi, Murat Gülsoy-Ayfer Tunç, İnci Aral, Buket Uzuner, Gülşah Elikbank-Neslihan Acu ve Latife Tekin'le devam edecek. Şiir geceleri ise tarih ve deniz kokusunun iç içe olduğu Sığacık Kaleiçi’nde sırasıyla Hüsnü Arkan, Cezmi Ersöz, Haluk Şahin- Orhan Alkaya, Mehmet Yaşın-Gonca Özmen, Küçük İskender ile devam edecek. Şiir gecelerini Gurup Teos şarkılarıyla renklendirecek.28 Haziran Cuma akşamı gerçekleşecek kapanış programında Serra Yılmaz hayatta olmayan ünlü şairlerimizin şiirlerinden bir seçki sunacak. Serra Yılmaz'ın performansının ardından Mehtap Meral ve Tango Trio sahne alacak.
Kaynak: İHA