Erzurum'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

ERZURUM - Aziziye ilçesinde 4 yılda, 521 bin metrekare alanın kamulaştırıldığı, bin 150 konutun yıkıldığı, 60 milyon lira ödendiği ve 320 konutun hak sahiplerine teslim edildiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 43 bin nüfuslu ilçenin kentsel dönüşümde önemli adımlar attığı belirtildi.

İlçede, 4 yılda bin 150 konut yıkılırken, 60 milyon liranın da hak sahiplerine ödendiği, 521 bin metrekare alanda kamulaştırma çalışması yapan belediyenin, kentsel dönüşümün örnek ilçesi olarak gösterildiği ifade edilerek, 300 yıllık tarihi bulunan Gezköy'de 300 bin metrekare alan kamulaştırılırken, Ilıca Eski Mahalle birinci etapta yapılan 320 konutun hak sahiplerine teslim edildiği kaydedildi.

Ilıca'da Bahçelievler, Fidanlık, Ferah ve Yavuz Selim Mahalleleri ile Dadaşkent 200 Evler Mahallesi'nin kentsel dönüşüm projeleri için TOKİ ile çalışmalar devam ettiği belirtilen açıklamada, söz konusu mahallelerin kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğinden ilçedeki harabe görüntülerin tamamen kaldırılacağı bildirildi.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz de Erzurum'un kentsel dönüşümde örnek ilçesinin Aziziye olduğunun altını çizerek, TOKİ'den aslan payını alan ilçenin dört yılda ciddi bir dönüşüm yaşadığını vurguladı.

Son 11 yılda Erzurum'a kentsel dönüşüm için TOKİ'den 80 milyon lira ödenek geldiğini ve bunun 60 milyon lirasını Aziziye Belediyesi'nin kullandığını anımsatan Cengiz, şunları kaydetti:

"Bu rakamsal veriler Aziziye'nin kentsel dönüşümde elde ettiği başarının göstergesidir. Dört yılda 521 bin metrekare alanda kamulaştırma yapmak kolay iş değildir. Ekibimizle birlikte ortaya koyduğumuz samimi çalışmalar, istişareler ve halkımızla kurduğumuz gönül köprüsü sayesinde adeta yeni bir ilçe inşa ediyoruz. Hemşehrilerimize hak ettikleri hizmeti sunmanın gayreti ve çabası içindeyiz."

Kaynak: AA