Çizgi Film Kahramanları Festivalde

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen “Büyük Ankara Festivali”nde çocukların çok sevdiği çizgi film karakterleri de festival alanında her gün çocuklarla buluşuyor.

Çizgi Film Kahramanları Festivalde
Gerçeğe yakın kostümleri ile çocukları televizyondaki kahramanları ile buluşturan festival, en çok çocukları mutlu ediyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Alanı’nda (eski Hipodrom) 6’ıncısını düzenlediği “Büyük Ankara Festivali” tüm hızıyla sürüyor.

Özellikle çocukların dünyasına büyük yer verilen festivalde, oyun alanında çocukların sevgilisi çizgi film kahramanları da aslına uygun kostümleri giyen tiyatrocular ile birlikte çocukların yaşamında yeni ufuklar açıyor.

KELOĞLAN KÖYÜ BELPLAST STANDINDA
TRT’de çizgi film olarak yayınlanmaya başladığından beri tüm çocukların dünyasına yeniden giren masal kahramanı Keloğlan, sahnede masal dünyasını çocuklara taşırken, maceralarındaki karakterler Bilge Can Dede, Uzun, Huysuz, Bal kız, Kara Vezir de her gün farklı programlarla çocukların karşısına çıkıyor. Keloğlan Köyü’nde ayrıca çocuklar çizgi filmde gördükleri Denizaltı’na ve Adımopter’e binme şansını buluyorlar.

CAİLLOU VE ZEYTİN VE LİMON
Son yıllarda çocukların gözdesi olan çizgi film kahramanlarından biri olan Caillou da festivali renklendiren çizgi film kahramanlarından biri olarak yerini alıyor. Çocuklar Caillou standında yine Caillou tarafından karşılanırken, kardeşi ile Rozi ailenin otomobili kırmızı Vosvos’un içine girerek fotoğraf çektirebiliyorlar.

Büyük Ankara Festivali’ni renklendiren diğer çizgi film kahramanları ise Zeytin ve Limon ile sevimli kedi Garfield oluyor. Minikler festival alanında kurulan stantlarında Zeytin ve Limon ile el sıkışıyorlar ve aileleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiriyorlar

Kaynak: İHA