Btso Başkanı Pazarcılarla Kahvaltı Yaptı

Bursa'da bir zamanlar pazarcılık yapan BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, yıllar sonra tekrar tezgahın başına geçip, BTSO Başkanı İbrahim Burkay'a domates sattı.

Btso Başkanı Pazarcılarla Kahvaltı Yaptı
BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Sebzeciler ve Pazarcılar Federasyonu Başkanı Mehmet Çakman ve Tuz Pazarı Derneği tarafından pazar yerinde düzenlenen kahvaltıya katıldı.

Yıllardır düzenlenen geleneksel kahvaltıya ilk defa bir BTSO başkanının katıldığını gören esnaf moral buldu. Esnaf, kahvaltının ardından Başkan Burkay'a karpuz ikram etti.

Ardından Türkiye Sezbeciler ve Pazarcılar Federasyonu Başkanı Mehmet Çakman ile birlikte Fidanhan, Köylüpazarı, Açık çarşı ve Tuzpazarı'nı gezen BTSO Başkanı Burkay, esnafın sıkıntılarını dinledi. Bir zamanlar pazarcılık yapan BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, yıllar sonra tekrar tezgahın başına geçip, BTSO Başkanı İbrahim Burkay'a domates sattı. Eski mesleğini çok sevdiğini söyleyen Topuk, "Pazarcı olmak bir ayrıcalıktır. Eski günlerimi çok özlemişim" dedi.

Türkiye Sebzeciler ve Pazarcılar Federasyonu Başkanı Mehmet Çakman, 20 yıldan bu yana ilk defa Tuz Pazarı'na bir BTSO başkanının ziyarete geldiğini ifade ederek, "Bu bizi çok gururlandırdı, mutlu oldum. 330 bin pazarcı esnafı adına başkan ve yönetimine çok teşekkür ediyorum" dedi.

BTSO Başkanı Burkay ise kendi çocukluğunun ve gençliğinin bu pazarda geçtiğini, Uzun Çarşı'da esnaflık yaptığını hatırlatarak, "Biz de bu pazarda büyüdük. Bugün iş dünyasındaki başarımız buradan geliyor. Elimizden gelen desteği vermeye her zaman hazırız. Rabbim size hayırlı iş rastlığı versin" diye konuştu.

Kaynak: İHA