Berat Kandili Mesajları

KAYSERİ - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bakan Yıldız, mesajında, millet olarak mübarek üç ayların içerisindeki kutlu günlerden birini daha idrak etmenin mutluluğunun yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu gece edilecek duaların kabul edilerek, birlik ve beraberliğe, kardeşliğe, huzura, barışa ve sevgiye vesile olmasını diliyorum. Bugün, affedilmenin, bağışlamanın, dargınlıkların, kin ve nefretin sona erdirilmesi için vesile olan bir gündür. Bu duygu ve düşüncelerle, Kayserili hemşerilerimizin, tüm İslam aleminin ve tüm vatandaşlarımızın mübarek Berat gecesini kutluyor; bu kutlu gecenin bereketinden hepimizin istifade etmesini, Yüce Allah´tan niyaz ediyorum."

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da mesajında, bu gecenin Müslümanların önüne açılmış fırsat kapısı olduğunuifade ederek, şu ifadelere yer verdi:

"Berat Kandili, Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah'a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir. Berat gecesine mağfiret gecesi de denir. Çünkü bu gece Cenab-ı Hak pek çok kulunu affedecektir. Mübarek gün ve geceler, insanların kendilerini ve yaptıklarını bir kez daha gözden geçirmek ve sorumluluklarını hatırlamak bakımından bir fırsattır. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, hemşehrilerimin ve bütün İslam aleminin Berat Kandilini kutlar, bu gecede yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların bizleri istikamet sahibi yapmasını ve insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ederim."

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise yayımladığı mesajda Berat Kandili'nin müminler için günahlardan arınmak adına kaçınılmaz bir fırsat olduğunu belirtti.

Gecenin değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Tamer, şunları kaydetti:

"Berat Kandili, yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi, kendimize, ailemize, din kardeşlerimize, yaratılıştan kardeşlerimize ve tüm kainata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce yaradanın affına erebilmek için yaratılanı affetme günüdür. Yüce yaradanın sonsuz rahmet ve merhametine sığınmamız gerektiğini hatırlatan ve dualarımızın kabul olduğu kutsal gecelerimizden biri olan Berat Kandilinin öncelikle tüm dünyaya barış getirmesini temenni ediyorum. Başta hemşerilerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin ülkemizin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

Kocasinana Belediye Başkanı Bekir Yıldız da Berat Kandili'nin önemine dikkati çekerek, bu gecede yapılacak ibadetlerin rahmet kapılarını açacağını ifade etti.

Bu gecede Allah'tan af dilenmesi gerektiğini belirten Yıldız, mesajından şu ifadeleri kullandı:

"Berat gibi layıkıyla değerlendirilen bazı geceler bir ömür boyu yapılan ibadetten daha kıymetli hale geçebilir. Rabbimiz, Berat gecesinde sonsuz rahmet kapılarını açar, ana-babaya asi olanlar ve kendine şirk koşanların haricinde herkesi bağışlayabilir. Bu büyük af fırsatıyla dilediğiniz her şeyin kabul edileceğini bilerek şahsımız, ailemiz, şehrimiz, ülkemiz ve İslam alemi için bol bol dua edelim. Rabbimizden huzur, mutluluk, bereket ve sağlık dileyelim. Hemşerilerimizin, milletimizin ve İslam aleminin Berat gecesini tebrik eder, yüce Allah'tan sonsuz af ve güzelliklerle dolu başlangıçlara ulaştırmasını dilerim."
Kaynak: AA