Başyayla Kiraz Festivali

KARAMAN - Karaman'ın Başyayla ilçesinde geleneksel Başyayla Kiraz festivali yapıldı.

Kent meydanında düzenlenen festivalin açılışında konuşan İlçe Belediye Başkanı Şerafettin Bulgurcu, her sene çoşkuyla kutladıkları kiraz festivalinin bu sene 14. kutladıklarını söyledi.

Bu festivalin Başyayla'nın sesini duyurmak açısından çok önemli olduğunu ifade eden Bulgurcu, şunları kaydetti:

"Başyayla Torosların eteğinde, küçük bir ilçe. İlçenin kendisi küçük olabilir ama yaşayan halkımızın yürekleriBbüyük. 4 sene önce belediye Başkanı seçildiğimde çeşitli sözler vermiştim. Bunların bir çoğunu yerine getirdik. Birçok projemiz devam ediyor. Ben çalışmalarımızda bize her zaman destek olan milletvekillerimize, sayın Valimize ve bize güvenen halkımıza teşekkür ediyorum. Bugün artık Başyayla kirazının ünü ülke sınırlarını aştı. 2 bin dekar alanda yaklaşık 4 bin ton kiraz hasadı yapılıyor. Bu üretilen kirazın yüzde 90'ı ihraç ediliyor. Kiraz artık ilçemizle bütünleşmiştir. Başyayla çiftçisi zor şartlar altında nasıl tarım yapılacağını, çalışmayla kalitenin nasıl yakalanacağını ispat etmiştir."

Proğram kiraz güzeli seçimi, folklor gösterileri ve ücretsiz halk konseri ile sona erdi.

Proğrama AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Karaman Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, Başyayla Kaymakamı Mehmet Halis Aydın, Ermenek Belediye Başkanı Nejati Akpınar,Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA