Tayvan Turizm Portalı Edirne’ye Yer Verdi

Doğu Asya’da bir ada devleti olan Tayvan, turizm portalında Edirne’ye verdi.

Tayvan Turizm Portalı Edirne’ye Yer Verdi
Portalda Edirne’den, “İstanbul’un yakınında bulunan Edirne’nin de ziyaret edilmesi unutulmamalıdır” şeklinde bahsedilirken özelikle Selimiye Cami’nin ve İkinci Beyazıt Külliyesi’nin mutlaka görülmesi gerektiği vurgulandı.
Edirne’nin İstanbul’a otobüsle iki buçuk saatlik mesafede olduğunun belirtildiği portalda, Edirne’nin 1365-1453 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yaptığı da hatırlatıldı. Portalda Edirne’den şu şekilde bahsediliyor:
‘KÖŞEYİ DÖNDÜĞÜNÜZDE 100 YILLIK BİR EVE RASTLAYABİLİRSİNİZ’
“Edirne kentinde yürürken, bir köşeyi döndüğünüzde halen oturulan yüz yıllık bir eve rastlayabilirsiniz. Modern taşıtların gelip-gidişi ile mukayese edildiğinde zamanın geriye gitmesi gibi bir manzara oluşmaktadır. Belki, özel tarihi nedeniyle, eski Roma zamanından kalma bir köprüye rastlayabilir, sanki eski bir hazine bulmuş kadar sevinebilirsiniz. Vakit var ise ve aceleye gerek duyulmazsa şehir ile Yunanistan sınırı arasındaki Meriç Köprüsü’nde gezmek, köprünün yanındaki restoranlarda bir fincan kahve içmek, manzarayı seyretmek ziyaretçilerin çoğunda büyük tesir yaratmaktadır.”
Portalda Selimiye Cami ve İkinci Beyazıt Külliyesi’nden de büyük bir önemle bahsediliyor. Mimar Sinan’ın en mükemmel eserinin Selimiye Cami olduğunun vurgulandığı portalda Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye’den, “Gerçekten söylenirse, Türkiye’deki diğer birçok camiyi yaparken Selimiye camiini örnek almışlardır. Süleymaniye Camii de onu andırmaktadır” şeklinde bahsediliyor.
Kaynak: İHA