Şehit Ailesi: 'Evladımızın Kabrini Yaptırın'

Kuzey Irak'ta 1996 yılında terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada şehit düşen Piyade Komando Onbaşı Şifa Turnagölü'nün ailesi, yetkililerden evlatlarına kabrini yaptırmalarını istiyor.

Şehit Ailesi: 'Evladımızın Kabrini Yaptırın'
Hakkari Dağ Komando Tugayı 2. Komando Tabur Komutanlığı'nda görevli Piyade Komando Onbaşı Şifa Turnagölü, 16 Haziran 1996 tarihinde terör örgütü PKK ile Kuzey Irak'ta girilen çatışmada şehit oldu.

Şehit babası Aziz Turnagölü, şehit oğlunun cenazesinin Tufanbeyli ilçesine bağlı Şar Köyü'nde defnedildiğini belirterek, "Evladımın kabrinin onarılması için yetkililere başvurdum. Ancak bana söz verilmesine rağmen oğlumun kabri ne onarıldı ne de yapıldı. Şehit düşen oğlum Şifa dahil 7 oğlum var. Güzel ülkem Türkiyem için 7'side feda olsun. Yeter ki vatanımız varolsun ancak şehidinin kabristanlığına sahip çıkacak gücü yoksa devletimin; ahırda 2 tane ineğim var satarım, şehit oğlumun kabristanlığını kendim yaptırırım" diye konuştu.

Şehit annesi Lütfiye Turnagölü ise, "Bir yıldır oğlumun mezarına gidemiyorum çünkü oğlumdan utanıyorum. Ya bana derse ki, 'Anam ben vatanım için şehit oldum bugün yaşıyor olsam yine şehit olmak için en önden giderim ama güzel anam Vatanım neden mezarıma sahip çıkmıyor' diye sorarsa ne cevap vereceğimi bilemiyorum" dedi.

Kaynak: İHA