Ruandalı İş Adamlarından Malatya'ya Ziyaret

Malatya'ya gelen Ruandalı iş adamları, Malatya Aktif İşadamları Derneği üyeleriyle ikili görüşmeler yaptı.

MAKİAD Başkanı Suat Sarın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 hafta önce 14 kişilik bir heyetle Ruanda'ya gittiklerini, burada Başbakan ve bazı bakanların aralarında bulunduğu yetkililer ve iş adamlarıyla görüşmeler yaptıklarını belirtti.

İkili görüşmeler sonucunda bazı anlaşmalar imzaladıklarını dile getiren Sarın, "İnşaat, mağaza ve otel yapacak arkadaşlarımız var. Şimdi onları burada ağırlıyoruz. Bugün inşallah hayırlı sonuçlar alacağız, oraya ihracat yapmış olacağız. Ruanda, bakir bir saha" dedi.

Ruanda Aktif İşadamları Derneği Başkanı Adnan Alkış ise 25 kişilik bir heyetle Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun "Dünya Ticaret Köprüsü" organizasyonu çerçevesinde Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

İş adamlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Alkış, Anadolu turu çerçevesinde Malatya'ya geldiklerini belirtti.

Malatya'daki iş adamlarının özellikle inşaat sektöründeki tecrübelerini Ruandalı iş adamlarıyla paylaşmayı düşündüklerini dile getiren Alkış, "Ruandalı iş adamları da Malatya'daki tecrübeli iş adamlarının ülkelerine gelip orada ortak çalışma yapmasını istiyor. Bugünkü görüşmeler de bu doğrultuda yapılıyor" diye konuştu.

Kaynak: AA