Pamukova’da Sağlık Şenliği Büyük İlgi Gördü

Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Pamukova Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları tarafından Pamukova ilçe merkezinde düzenlenen, 'Sağlık Şenliği' vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Pamukova’da Sağlık Şenliği Büyük İlgi Gördü
Halkın yoğun katılım ve ilgisinin olduğu şenlikte, ücretsiz olarak kan şekeri ölçümü, tansiyon ölçümü, Tanita cihazı ile boy-kilo ölçümleri yapılarak kişilerin Beden Kitle İndeksi (BKİ) hesaplandı. Şenliğe katılan vatandaşların obezite ve şişmanlık yönünden değerlendirmeleri yapılarak risk altında olanlara gerekli öneri ve yönlendirmelerde bulunuldu.

Şenlikte ayrıca sigaranın zararlarına dikkat çekildi ve sigara içenler için Solunum Fonksiyon testi (SFT) uygulandı.

Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları Dr. Mümtaz Seyda, Dr. Ali Naci Atar ve Şube Müdürü Dr. Yaprak Demir’in koordinasyonu ve yaklaşık on kişilik tıbbi ve teknik ekiple gerçekleştirilen Şenlikte, 210 kişinin Tanita Cihazı ile BKİ ölçümü, 400 kişinin Tansiyon ölçümü, 350 kişinin Açık-tokluk kan şekeri ölçümü yapıldı ve 75 kişiye Solunum fonksiyon testi uygulandı. Halka değişik konularda ve çok sayıda bilgilendirme broşürü dağıtıldı.

Şenliğe Pamukova Kaymakamı Tuncay Dursun ve Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan da katılarak etkinliği gerçekleştiren sağlık personeline teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA